Otvoren dječji vrtić u Rakitnu, prvašići dobili pribor i bilježnice

Prema strukturi stanovništva, najmlađa općina u Bosni i Hercegovini zbog konstantnog rasta broja djece proširuje kako školske tako i predškolske kapacitete.

Radovi na novoj osnovnoj školi privode se kraju, a od 1. rujna u funkciju je stavljen dječji vrtić u Rakitnu za kojim su roditelji posljednjih godina iskazali potrebu, piše Večernji list BiH.

Veliki dan za obitelji i djecu

Dječji vrtić “Veseli školarac”, podružnica Rakitno, smješten je u Osnovnoj školi Ante Brune Bušića u Rakitnu, a kapacitet mu je 60 mjesta.

Svečanosti otvaranja vrtića nazočili su načelnik općine Posušje Ante Begić, predsjednik Općinskoga vijeća Ivan Lončar, vlasnica vrtića Katarina Senjak, predsjednik Mjesne zajednice Poklečani – Rakitno Velimir Markota, župnik fra Marinko Leko, djelatnici vrtića, roditelji i djeca te brojni drugi gosti.

Katarina Senjak, vlasnica vrtića, naglasila je kako je ovo veliki dan za obitelji i djecu ovoga područja te je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u njegovoj izgradnji.

Načelnik Begić podsjetio je na činjenicu kako su završetkom ovog projekta osigurani bolji uvjeti za život obiteljima koje žive i rade u Rakitnu.

Tu mislim prvenstveno na mlade obitelji, odnosno roditelje koji svakodnevno putuju, rade i nemaju mogućnost da djecu čuvaju roditelji, bake i djedovi, istaknuo je posuški načelnik Ante Begić.

Načelnik je tom prigodom zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog hvalevrijednog projekta za ovu općinu Zapadnohercegovačke županije, a posebice Ivici Pavkoviću, Velimiru Markoti, Draganu Soldi, kao i svim članovima Vijeća Mjesne zajednice.

Podsjetimo, Dječja ustanova “Veseli školarac” potpisala je s Mjesnom zajednicom Poklečani ugovor o najmu prostora za rad dječjeg vrtića na području Rakitna.

Ugovor je potpisan nakon provedenog javnog natječaja o zakupu prostora namijenjenoga za vrtić.

Prostorije za prvi vrtić na području Rakitna organizirala je, izgradila i osigurala Mjesna zajednica Poklečani uz pomoć sredstava Općine Posušje, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije, Ministarstva gospodarstva Zapadnohercegovačke županije te vlastitih sredstava.

Prostorije i sve nazočne, a posebice djecu, blagoslovio je župnik župe svetoga Ivana Krstitelja fra Marinko Leko. Osim toga što početak nove školske/vrtićke godine olakšava roditeljima predškolaca, Općina Posušje nije zaboravila ni roditelje koji će u ponedjeljak, 6. rujna prvi put odvesti djecu u škole.

Simbolična dobrodošlica

Najmlađi školarci, prvašići s područja općine Posušje, dobit će besplatne bilježnice i školski pribor. Dar je to kojim Općina Posušje želi da im prvi susret sa školom bude nezaboravna životna uspomena.

To je simbolična dobrodošlica u njihovo novo životno doba – školovanje, u kojem će steći temelje za cijeli život. Na ovakav način roditeljima želimo barem malo olakšati pripreme i opremanje djeteta za školu, naveli su iz Općine Posušje.

Inače, ove godine na području općine Posušje upisano je 165 učenika u prve razrede osnovne škole.

(www.jabuka.tv)17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.