Otvaranje DV “Mali hrast”

Dječji vrtić “Mali hrast” je privatna ustanova za odgoj i obrazovanje djece rane i predškolske dobi koji je započeo s radom u srpnju, provodeći redoviti 10-satni program ranog odgoja, njege, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi za djecu od navršenih dvanaest mjeseci života do polaska u školu.

Vrtić “Mali hrast” gradimo vođeni dugogodišnjom željom koja se i ostvarila, te činjenicom da je djeci našeg područja također potreban moderan oblik institucionalnog pristupa u kojem će djeca uživati i u budućnosti sačuvati lijepe uspomene iz doba djetinjstva.

Naime “Mali hrast” prvi je vrtić u ovom području koje više pripada ruralnom dijelu Zapadnog dijela Hercegovine te će kao takav moći pružiti mogućnost izbora djeci s ovoga područja.

Prijedlog godišnjeg plana i programa odgojno – obrazovnog rada u pedagoškoj godini 2019./2020. izradili smo s ciljem poticanja cjelovitog razvoja djeteta, uvažavajući njegove individualne razvojne potrebe i mogućnosti djeteta u duhu humanističkih vrijednosti. Program ćemo provoditi u skladu sa suvremenom koncepcijom ranog predškolskog odgoja i obrazovanja, polazećih od stvarnih potreba djeteta i njegove osobnosti, u stalnoj dinamičnoj interakciji s obitelji i okruženjem.

Slijedeći suvremene tendencije razvoja dječjih vrtića u kojima djeca i odrasli žive životom obitelji, Dječji vrtić “Mali hrast” će ići tim smjerom kako bi se u njemu svi dobro poznavali, razumijevali, surađivali, gradili zajedništvo i sretno djetinjstvo. Pored redovitog programa, provodit će se i program ranog učenja engleskog jezika, te glazbena i sportska radionica.

Osim djece predškolskog uzrasta dječji vrtić Mali hrast organizira i produženi boravak tzv Učilice za djecu školskih uzrasta.

Svi zainteresirani mogu se obratiti na br 063 107 199 (Mikulić Danijela, ravnateljica), na mail [email protected], na našu Facebook str ili osobno doći na našu adresu.

*PR članak