Otvara se kuhinja za stare i bolesne samce u Mostaru

Zahvaljujući humanitarnim akcijama mostarske Udruge “Zajedno za naš grad”, stari, iznemogli i bolesni samci iz Mostara koji su prepušteni sami sebi tri godine zaredom na kućni prag su dobivali topli obrok.

Udruga je nedavno od Grada Mostara dobilo na korištenje prostorije na Luci, kod Muzičkog centra ‘Pavarotti’, gdje planiraju gradnju i kuhinje u kojoj će spremati obroke za starije samce, ali i sve druge osobe koje su u stanju socijalne potrebe, prenosi Avaz.

Zahvaljujući donacijama, radovi su započeli, napreduju punom parom, a kako ističe osnivač Udruge Nermin Mehić, potrebno je oko 25.000 KM za renoviranje prostora i opremanje kuhinje.

Iz Udruge pozivaju sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu ovaj značajni projekt. ‘

Neće ovo biti kuhinja na principu da ljudi dolaze u nju i uzimaju hranu, nego će biti za one koji nisu u stanju doći. Mi ćemo ovdje kuhati, zaposlit ćemo kuharicu, samohranu majku, a naši volonteri će nositi obroke samcima. Ove zime imali smo više od 30 samaca kojima smo nosili topli obrok na kućni prag. Izgradnjom kuhinje planiramo proširiti tu cifru, odnosno naše djelovanje i na ostale gradove u Hercegovini , navodi Mehić.

Kuhinja će, ističe, biti društveno koristan objekt za sve kojima je pomoć potrebna.

Ovisno od donacija, za koje ne sumnjaju da će ih biti, planiraju pripremati i sendviče za školsku djecu iz socijalno ugroženih obitelji, obroke za samohrane majke s više djece i sve one koji nisu u stanju zaraditi za obrok.

Broj žiroračuna

Svi koji žele biti dio ove pozitivne priče mogu uplate izvršiti putem paypala: [email protected], na račun Udruženja kod Raiffasen bank:1610000130790058; Swift code :RZBABA2S; IBAN :BA39160000130790058 uz naznaku “Za kuhinju”.

Mostarci su zahvalni Udruženju Pomozi.ba koje im daje velikodušnu podršku u svim akcijama.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.