Otrovala nepokretnu svekrvu jer više nije htjela voditi brigu o njoj

Suprug Tanje M., inače liječnik, u vrijeme majčine smrti dežurao je u Lovreću. Tanja M. nije mu odmah javila za majčinu smrt. Prilikom ispitivanja, negirajući ubojstvo, rekla je da joj je suprug nasilan pa se bojala njegove reakcije, javlja Večenji list.

Tri duge godine Tanja M. (31), nezaposlena frizerka i majka troje maloljetne djece, brinula se o svekrvi Ani M. (67). Žena je bila nepokretna, trebalo ju je redovito čistiti i hraniti.

Briga oko svekrve u jednom je trenutku bila previše za Tanju M. Odlučila ju je ubiti. U uobičajeni obrok umiješala joj je insekticid karbofuran. Tog 21. rujna prošla godine oko 18.15 sati poslužila joj je otrovano jelo. Bespomoćna žena ubrzo je preminula od utjecaja otrova koji služi za ubijanje životinja. Zločin je zaprepastio Zmijavce, selo u okolici Imotskoga. Suprug Tanje M., inače liječnik, u vrijeme majčine smrti dežurao je u Lovreću. Tanja M. nije mu odmah javila za majčinu smrt. Prilikom ispitivanja, negirajući ubojstvo, rekla je da joj je suprug nasilan pa se bojala njegove reakcije. Tanja M. pozvala je prijateljicu koja joj je savjetovala da pozove supruga. No, nije to učinila.

Staklenku s otrovom Tanji M. donijeli su radnici koji su obavljali radove na njihovoj ljetnoj kuhinji. Tanja M. uzgajala je kokoši koje su nestajale. Kako su svi zaključili da je riječ o lisici, donijeli su joj otrov. Na dan pogreba, Ivanova sestra našla je ispred kuće uginulu mačku. Nakon majčine smrti, Ivan M. primijetio je promjene u ponašanju svoje supruge. Nekoliko mjeseci poslije, posumnjao je da mu je majka otrovana pa je zatražio ekshumaciju. Obavljena je i kemijsko-toksikološka analiza bioloških uzoraka i toksikološko vještačenje tvari pronađene u staklenci. Sredinom siječnja ove godine, nakon svađa, Tanja je napustila Ivana, otišla živjeti kod roditelja i ostavila mu troje djece.

Ivan M. izjavio je za 24 sata kako mu nije jasno zašto mu je Tanja ubila majku. Naime, upravo je Tanja bila ta koja je inzistirala na tome da se skrbi o svekrvi, premda ju je on htio smjestiti u dom za stare i nemoćne osobe. Za brigu o svekrvi Ani Tanja M. svaki je mjesec dobivala 4500 kuna od njega, brata mu i sestre. No, liječnik spominje i Tanjine izvanbračne avanture. Uvjeren je da je njegova supruga htjela otići s ljubavnikom te da mu je majku ubila kako se on ne bi morao brinuti o njoj uz tri maloljetna sina. Ivan M. nada se da će Tanja uskoro biti osuđena za ubojstvo. Izjavio je kako je tu ženu volio i kako ne zna čime su on ili njegova majka zaslužili to što im je učinila.

Na Županijskom sudu u Splitu iduće godine Tanji M. započet će suđenje. Tanja M. je na slobodi, a bude li proglašena krivom, mogla bi dobiti kaznu zatvora i do 40 godina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.