Otpustili vratara jer nije želio igrati nakon isteka ugovora

Španjolski drugoligaš Fuenlabrada raskinuo je ugovor sa svojim dosadašnjim prvim vratarom Bielom Ribasom, nakon što ovaj nije pristao igrati poslije 30. lipnja i isteka sadašnjeg ugovora kako bi završio sezonu.

To je jedan od prvih primjera konfuznih situacija kakve se očekuju u nogometnom svijetu u većoj količini, ako će prekinuta natjecanja završavati u srpnju ili još kasnije, zbog pandemije bolesti COVID-19.

Velik broj igrača ima ugovore do 30. lipnja, a neki od njih su već pronašli i nove klubove.

Predsjednik Fuenlabrade Jonathan Praena ponudio je svim igračima koji imaju ugovor do 30. lipnja da budu isplaćeni u cijelosti, ali samo ako će odigrati cijelu sezonu, bez obzira kad ona završila.

Dvojica igrača su odbila tu ponudu pa je nastao zastoj u pregovorima. Prema pisanju španjolskih medija, negativna percepcija postupka dvojice igrača dovela je do rastanka s prvim vratarom.

Biel Ribas i Fuenlabrada postigli su sporazum o prekidu suradnje, stoji u klupskom priopćenju.

Prema originalnom rasporedu natjecanje španjolskih drugoligaša trebalo je završiti krajem svibnja, a bude li sezona nastavljena, izgledno je da će završiti iza 30. lipnja.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Europski nogometni savez (UEFA) rade na pronalaženju rješenja kojim bi se izbjegli slični problemi u budućnosti.

(Hina)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.