Otkriveno zašto žene više vole frajere s bradom – Jabuka.tv

Otkriveno zašto žene više vole frajere s bradom

Brada je jedan od najpoželjnijih ukrasa na licu muškarca, osobito u posljednje vrijeme kada je ponovno postala trend te je pušta sve veći broj muškaraca. Brada na muškom licu daje dodatnu dozu muževnosti, a prema istraživanju, žene prilikom traženja partnera više privlače muškarci koji imaju bradu od onih koji je nemaju, prenosi BrightSide.

Istraživanje je proveo dr. Dixon, psiholog sa Sveučilišta u Queenslandu, na uzorku od oko 8500 žena koje je tražio da ocjenjuju slike muškaraca po tome koliko ih smatraju atraktivnima te smatraju li ih osobama za kratkoročan ili dugotrajan odnos, prenosi Index.hr.

Većina žena ocijenila je bradate muškarce atraktivnijima i boljim izborom za dugu vezu, dok su muškarci s manjom bradom ili bez nje ispitanicama bili privlačni samo za afere ili kratke veze.

Razlog tomu je, kako tvrde rezultati istraživanja, to što žene prirodno više privlače karakteristike koje odaju visoku razinu testosterona. Drugim riječima, takav izgled ženama daje dojam zrelosti. Također, prema rezultatima studije, žene se uz takve muškarce osjećaju sigurnijima i kao da pored sebe imaju nekoga tko je snažan i može zaštititi njih i obitelj.

Osim brade, karakteristike koje muškarca fizički čine privlačnim su i dubok glas te naglašena vilica, što su također dva pokazatelja visoke razine testosterona u muškaraca.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.