Otkriveno što stoji iza slogana ”Skinimo okove”

Posljednjih dana javnost je bila zaintrigirana okovanim traktorima i šivaćim strojevima postavljenim na gradskim trgovima s velikim transparentima “Skinimo okove”.

Isti slogan smo mogli vidjeti i na bilbordima, medijima i društvenim mrežama, pa su se građani s razlogom pitali o čemu je riječ.

Slogan ustvari ukazuje na šansu za ekonomski-socijalni oporavak BiH kroz provedbu ekonomskih reformi iz Reformske agende. 

Već dvadeset godina naše društvo je okovano lancima stagnacije, nezaposlenosti, nekonkurentnosti i siromaštva.

Potpisivanjem Reformske agende pokrenut je proces oporavka domaćeg tržišta s ciljem jačanja održivog, efikasnog, socijalno pravednog i stabilnog ekonomskog rasta.

U okovima, svaka perspektiva je tmurna! Vrijeme je za optimizam – skinimo okove!

Posted by Skinimo okove on 9. ožujka 2016

Provedba ekonomskih reformi je ključ oporavka naše zemlje koja bi trebala rezultirati boljom konkurentnosti, većim investicijama i izvozom, novim radnim mjestima, te u konačnici boljim standardom.

Stoga, slogan “Skinimo okove” vjerno opisuje šta provedba ekonomskih reformi znači za običnog građanina BiH, jer su reforme jedini način da se oslobodimo okova neučinkovitog sustava i krenemo ka boljem sutra.

Danas su u Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Zenici i Tuzli uklonjeni lanci sa traktora i šivaćih strojeva, dok su građanima poklanjane jabuke i čarape domaće proizvodnje, čime je na simboličan način predstavljeno skidanje okova sa domaćeg gospodarstva i najavljivanje boljih dana za našu ekonomiju.

(Bljesak.info)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.