Otkriveno pet imigranata na granici BiH i Crne Gore

Jučer oko 17 sati na graničnom prijelazu Deleuša između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, službenici Uprave za neizravno oporezivanje i Granične policije BiH, otkrili su pet imigranata, koji su bili sakriveni u kamionu.

Pošiljka u kojoj su bili sakriveni imigranti imala je krajnje odredište u Njemačkoj, a Bosna i Hercegovina trebala je biti samo tranzitna zemlja.

Nakon što je vozač kamiona crnogorskih registarskih oznaka primijetio nešto sumnjivo dok se vozilo nalazili u među prostoru između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, pozvao je pripadnike Granične policije BiH.

Pregledavši vozilo izvana službenici Granične Policije su otkrili trojicu imigranata koji su bili sakriveni u prostoru za palete.

Nakon toga, pozvani su i službenici Uprave za neizravno oporezivanje, koji su trebali skinuti carinsku plombu kako bi se ušlo u unutrašnjost kamiona. Pregeledom cjelokupne unutrašnjosti kamiona otkrivena su još dvojica imigranata koja su bila sakrivena među trupcima kovanog čelika što je kamion prevozio.

Kod imigranata je pregledom otkrivena selotejp traka, pa se detaljnim pregledom kamiona utvrdilo da su imigranti na vrhu kamiona izbušili ceradu 50*50 cm, te su se kroz tu rupu uvukli u kamion, prenosi Klix.ba.

Inače, krajnje odredište ove pošiljke bila je Njemačka, pa se pretpostavlja da su imigranti trebali kroz BiH proći kao tranzitnu državu na putu za Europsku uniju. Kasno sinoć, petorica imigranata privedena su u prostorije Granične policije BiH u Trebinju, a prema prvim informacijama sa terena radi se o osobama iz Libije i Maroka.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.