Otkriveno koliko je ljudi otišlo iz Agrokora otkad nema Todorića

Saborski zastupnik Živoga zida Ivan Vilibor Sinčić postavio je Vladi pitanje u vezi broja zaposlenih u Agrokoru, na što je u četvrtak dobio pisani odgovor.

“Prema podacima koji su navedeni u konsolidiranom financijskom izvješću koncerna Agrokor na dan 31. prosinca 2016. godine, u koncernu Agrokor bilo je zaposleno ukupno oko 58 tisuća djelatnika. Tijekom prvoga kvartala 2017. godine, kada su problemi u poslovanju koncerna Agrokor već bili evidentni, broj zaposlenih se značajno smanjio ne samo u krovnoj kompaniji Agrokor, već i u operativnim kompanijama”, pojašnjavaju u Vladi Republike Hrvatske.

Na dan 10. travnja 2017. godine, u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave, u koncernu Agrokor radilo je ukupno oko 52.500 djelatnika, ukoliko se iz broja zatečenih zaposlenika isključe oni koji su imali potpisane raskide ugovora o radu, ali su još uvijek radili u otkaznim rokovima, javlja Tportal.hr.

U razdoblju izvanredne uprave, dakle od 10. travnja 2017. godine do 1. siječnja 2018. godine, razlika između broja zaposlenika koji su otišli iz koncerna Agrokor i novozaposlenih u istom periodu u cijeloj regiji je oko 2.300 ljudi.

“Radi se prije svega o smanjenju putem prirodnoga odljeva te fluktuacije zaposlenika kojima je istekao ugovor o radu ili su otišli u mirovinu. Najveće pojedinačno postotno smanjenje zaposlenih u nekoj od kompanija bilo je u krovnoj kompaniji, Agrokoru, gdje je broj zaposlenih prepolovljen i o čemu je izvanredna uprava izvijestila u mjesečnim izvještajima. Troškovi otpremnina za Agrokor redovno se objavljuju od listopada prošle godine i oni za period od travnja do prosinca prošle godine iznose gotovo 25 milijuna kuna. Svi odlasci zaposlenih provedeni su u skladu s kolektivnim ugovorima i zakonskim propisima te uz podršku i suradnju sa sindikatima koji djeluju unutar koncerna Agrokor”, zaključuju u Vladi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.