Otkriveno 30 krijumčara migranata iz BiH, prokrijumčarili preko 100 migranata

Granična policija BiH od početka godine spriječila je ilegalni ulazak 2.603 migranta, rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić te istaknuo kako su akcijama Granične policije u suradnji s policijama entiteta i županije otkrivene još 1.723 osobe neposredno nakon ilegalnog prelaska granice.

Galić je naveo kako je Granična policija BiH identificirala više od 30 osoba u dvije organizirane kriminalne grupe, koje su sudjelovale u nezakonitim aktivnostima s ciljem krijumčarenja migranata iz BiH u Hrvatsku.

Obje grupe su djelovale na području Bihaća i Velike Kladuše. Dokumentirano je da su prokrijumčarili najmanje 100 stranih državljana, rekao je Galić za Euroblic.

Prema Galićevim riječima, policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) angažirani su zajedno s pripadnicima Granične policije na kontroli granice, što je donijelo konkretne rezultate u vidu povećanog postotka odvraćenih ilegalnih migranata na području Višegrada prethodnih nekoliko dana, prenijela je Srna.

Galić kaže kako prebacivanje graničnih policajaca na krizna područja nije oslabilo kontrolu granice BiH na drugim mjestima, te da su u prva tri mjeseca ove godine ostvareni bolji rezultati rada nego u istom razdoblju prošle godine u oblasti otkrivanja lažnih dokumenata, krijumčarenja roba i drugih oblika prekograničnog kriminala koji nemaju veze s problemom ilegalnih migracija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.