Otkriveno 17 ilegalaca u BiH

U sklopu pojačanih aktivnosti nadzora boravka i kretanja stranaca na teritoriji Bosne i Hercegovine, inspektori Službe za poslove sa strancima su na području Županije Sarajevo izvršili pregled 45 objekata, a čiji vlasnici se bave ugostiteljskom djelatnošću, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti, Službe za poslove sa strancima.

”Otkriveno je 17 stranih državljana u kršenju imigracijskih propisa BiH, a ujedno je utvrđeno da se radi o povratnicima u vršenju kaznenih djela. Njima će biti izrečene mjere zabrane ponovnog ulaska u našu zemlju u trajanju od jedne do pet godina”, navedeno je u priopćenju.

Također, mjere će biti poduzete i prema pravnim subjektima u kojima su osobe boravile, odnosno radile ‘na crno’ bez neophodne radne dozvole za strance.

Ove aktivnosti se provode i u ostalim mjestima Bosne i Hercegovine na osnovu operativnih saznanja Službe za poslove sa strancima, ali i iznimno značajnih informacija koje dobivaju od građana iz svakog dijela BiH na čemu su im rukovodstvo Službe i inspektori veoma zahvalni.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: