Otkriveni planovi Snapa: Igre stižu na Snapchat

Iako je Snapchat najpopularnija društvena mreža brojnih tinejdžera, investitori ove kompanije ne mogu biti previše zadovoljni s njenim poslovanjem u posljednje vrijeme. Problemi su brojni – od pada popularnosti Storiesa, nedovoljno velikih prihoda i premalog rasta broja korisnika, što se naravno odrazilo i na cijenu dionice i vrijednost kompanije.

Trenutno najveći konkurent Snapchatu je Instagram koji je kopirao neke opcije ove mreže i čiji je broj korisnika u konstantnom porastu – nedavno su se iz ove kompanije pohvalili s brojkom od milijardu korisnika, a analitičari vjeruju da je vrijednost Instagrama veća od 100 milijardi dolara.

Čini se kako Evan Spiegel trenutno ima novi plan te svojoj mreži želi dodati nove opcije s kojim će se razlikovati od Instagrama i koje će Instagram teško kopirati – želi od Snapchata napraviti platformu za mobilne igre. Šef kompanije navodno je već kontaktirao najmanje jednog izdavača video igara koji bi mogao biti zainteresiran za razvoj igara za Snapchat.

Trenutno još nema nikakvih informacija o vrsti igara kakve će biti dostupne na Snapchatu, no na nekim stranicama spominju se igre slične FarmVilleu koji je jedno vrijeme bio iznimno popularan na Facebooku. Takve bi igre trebale biti besplatne, ali bi izdavači i Snap zarađivali od mikrotransakcija unutar igara, odnosno kupovine virtualnih stvari u igrama. Primjer Fortnitea koji je besplatan, ali se na njemu okreće stotine milijuna dolara jasno pokazuje koliko potencijal i novac leži u ovakvoj vrsti igara.

Treba napomenuti kako je riječ o glasinama koje dolazie iz dva anonimna izvora i koje, naravno, nisu potvrđene iz ove kompanije tako da nije poznato hoće li Spiegel i ekipa sa Snapchatom zaista napasti tržište mobilnih video igara, prenosi Zimo.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.