Otkrivena masovna grobnica na području Kočevskog roga

Predstavnici slovenskog povjerenstva za rješenje pitanja prikrivenih grobnica otkrili su novo stratište na području Kočevskog roga.

U jednoj jami otkriveni su posmrtni ostaci i njihovi predmeti na temelju kojih je procijenjeno da je bilo oko 250 žrtava, uglavnom mlađih muškaraca, civila, ubijenih u jesen 1945. godine. Među žrtvama najviše je pet žena. Ponor dubok 14 metara otkriven je krajem svibnja na temelju devijacije opaženoj na jednoj karti, prenosi portal E-maribor.

Vađenje posmrtnih ostataka trajalo je tri dana, a na rubu jame pronađena je znatna količina streljiva što ukazuje da su se pogubljenja događala na rubu jame. Analiza rana na lubanjama žrtava pokazala je da se radilo o automatskom oružju. U jami su pronađeni dijelovi šest ručnih bombi i više neeksplodiranih sredstava.

Trupla su kasnije prekrivena šljunkom na kojim su također nađeni posmrtni ostaci pa se pretpostavlja da su oni koji su napunili jamu i sami na kraju završili u njoj.

(www.jabuka.tv/Foto: Uoš Košir)

4 komentara

  • Zbog ovakvih jama oni koji vladaju nad Hrvatima u HR i BiH nisu u dobrim odnosima sa politickom garniturom koja je sad na vlasti u Sloveniji. Slovenci bi ih stalno podsjecali na genocid njihovih mentora a ovi to ne zele slusati nego i danas zele zagovarati socijalizam i jugoslavenstvo.

  • Imamo pravo sumnjati da su očevi, djedovi, stričevi i druga rodbina sadašnjih hrvatskih, srpskih i muslimanskih vlastodržaca sudjelovala u ovim zločinima. Ali i Plenkovićevi, Milanovićevi i drugi

  • Ova vijest je u Hrvatskoj prošla ispod radara. Zna se da nam je domovina puna kostiju hrvatskih sinova. I onda i sada.

    A na vlasti je, kako onda tako i sada krilatica – tko nas bre zavadi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.