Otkrijte bug na Androidu i zaradite 40.000 $

Google je spreman platiti od 2000 dolara za otkriće propusta na najnovijoj verziji Nexus mobitela i tableta, a iznos raste ako pronađete i rješenje kako ga popraviti.

Nakon uspješnog programa iz 2014. godine kada je Google platio više od 1,5 milijuna dolara za otkrivanje ranjivosti i sigurnosnih propusta u Chromeu, tehnološki gigant sada nudi novi nagradni program nazvan Android Security Rewards Program.

Program trenutno pokriva sigurnosne propuste na najnovijoj verziji Nexus mobitela i tableta, a lista uređaja će se proširiti naknadnoGreške koje će se uzimati u obzir i za njihovo otkriće isplaćivati novčana naknada uključuju one koje se nalaze u AOSP i OEM kodu. Google je spreman platiti od 2000 dolara za otkriće propusta, a iznos nagrada raste ako osim propusta pronađete i rješenje kako ga popraviti.

Najveća nagrada iznosi 40.000 dolara, a dodijelit će se onom tko pronađe kritični bug u njihovom Androidu.

– Odluka da proširimo nagradni program s Chromea na Android bila je neizbježna. Vidimo da mobiteli postaju najvažnije sredstvo kada je riječ o spajanju na internet. Naš je cilj da ovaj program postane stalan i dobro plaćen posao za sigurnosne istraživače koji mogu pronaći ranjivosti i nedostatke u našem Androidu – objasnio je Adrian Ludwig, Googleov šef za sigurnost Androida.

(24sata.hr)

Komentiraj: