Otkazuju se lige mjesnih zajednica u Hercegovini – Jabuka.tv

Otkazuju se lige mjesnih zajednica u Hercegovini

Na sjednici Upravnog odbora sportske udruge “Liga Hercegovine” održanoj u četvrtak 16. srpnja donesen je zaključak o preporuci o neodržavanju ovogodišnjih sportsko-rekreativnih natjecanja – općinskih malonogometnih liga MZ-naselja, te Završnog turnira pobjednika općinskih malonogometnih liga MZ-naselja 2020. godine.

Zaključak je donesen na temelju trenutačnih preporuka i naredbi Kriznih stožera Ministarstva zdravstva FBiH te ministarstava zdravstva ŽZH, HNŽ i HBŽ, posebno onih koje se odnose na održavanje sportskih natjecanja, ali bez prisustva publike.

Istaknuta je briga za zdravlje svih sudionika, igrača, predstavnika momčadi i posjetitelja ovih priredbi, ali također je navedeno kako je situacija na terenu pomno praćena kroz duže vrijeme.

Ako pojedini organizatori ipak odluče održati natjecanje u svojoj općini, onda to čine na vlastitu odgovornost.

U preporuci se navodi kako je suvišno organizirati i završni turnir pobjednika općinskih natjecanja, ako se neće održati pojedinačna natjecanja. S obzirom da je Grad Čapljina trebao biti ove godine domaćin završnog natjecanja, ta odluka se prolongira za iduću 2021. godinu, jer ove godine nije moguće održati natjecanje u dosadašnjem formatu.

Upravo je završio zajednički sastanak i donijeli smo ovakvu preporuku da se sve pojedinačne lige mjesnih zajednica ovog ljeta otkažu, kazao je Ivan Zeljko predsjednik Sportske udruge “Liga Hercegovine za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

 • Hvala ti Bože! Inače ovu seosku manifestaciju obavezno pkloniti nekoj mjesnoj zajednici ili neka domaćin bude tko osvoji ligu!

 • Kočerin, Trn, Crnač itd…su privatne seoske terevenke, turniri bratstva i jedinstva i gazda koji dobro zarade. Sport je u drugom planu. Ne prigovaram, neka i toga ima, ali turniri MZ su iznad svega.n

 • BItno da se ne otkazuje pjevaljka u Baraća, svake srijede pola grada i Trn ne mogu spavati od njihove buke. Netko bi i o tom trebao povesti računa!

 • Buduci da volite manifestacije. Okanite se kruva i igara. Okrenite diplomacija aristokracija manje jahti provoda. Sve znamo. Narod nema da zivi a ostalo polako

 • Molio bih ove što se*u po turniru da ga zaobilaze ubuduće, ako vam se ne gleda i ako vas nervira nemojte ići u klanac, baš mi je fino otići navečer na turnir popit pivu pogledat utakmice i povesti dicu, a vama što mislite da je seoska manifestacija nije ni mjesto tamo, stoga pustite ljude koji vole sport da uživaju a vi lagano na kavu u hotel i druge destinacije 😉

  • Turnir u Klancu je vrh, iako svatko ima pravo kritizirati. Ali ne srati. Turnir u Klancu je najbolji turnir u BiH, pa i šire, Nije to obični derner kao “ćevap-piva” turniri s uvezenim igračima iz kasaba i palanaka.

 • More se organizovat turnir mjesni zajednica u anonimnom komentiranju.. evo recimo ja pucan penal komentirajuci : j.. o van pas mater svima….i dajen gol u rašlje
  Sad je red na ostalin anonimcima…
  …. …

 • Nažalost to je turnir psovke, primitivizma i alkohola. Svoju dicu tamo nikad nebi odveo. Nema tu prostrora za sport. (I molin vas ne vriđajte mi selo. Seljački ne znači primitivni. Seljački je nešto pozitivno po meni. Primitivno je negativan izraz.)

  • Nije istina to šta ti baljuzgaš. To je turnir poezije umjetnosti i kulture.
   Recimo umjetnički je pogodit suca bocom u glavu a poetski kad recmo neko sudacu pr.. i mater sa šanka ćevapare, kulturno je baciti foliju od ćevapa poznaniku iz druge mjesne zajednice od koje je izgubila tvoja mz

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.