Otkazani svi letovi iz Sarajeva

Zbog guste magle i smoga, otkazani su svi letovi sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Kako se navodi na stranici sarajevskog aerodroma, letovi iz Istanbula i Berlina nisu sletjeli u Sarajevo, a pored toga je otkazano i slijetanje letova iz Budimpešte, Munhena, Beograda, Beča, Riyada i Zagreba.

Podsjetimo, stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Županiji Sarajevo danas predlaže Vladi KS da zadrži na snazi drugu epizodu ”Upozorenje” u svim zonama iz spomenutog Plana.

Iako su pokazatelji mjerenja zagađujućih tvari u zraku na području Županije Sarajevo jučer zabilježili prekoračenje koncentracije za PM10 na automatskoj stanici Vijećnica od 337 µg/m3, a što je dostignut prag za predlaganje proglašenja treće epizode ”Uzbuna” – 300 µg/m3, ovo stručno tijelo, zbog činjenica da ostale stanice nisu pokazale prekoračenja za proglašenje spomenute epizode, kao i da od jutros svi analizatori bilježe značajno smanjenje izmjerenih koncentracija PM10, predlaže zadržavanje prethodno proglašene epizode ”Upozorenje”.

Dodatni razlog pronalaze i u činjenici da se, prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, u utorak očekuje promjena vremena, sa padalinama i slabim vjetrom. Sarajevo je ovog vikenda bilo među deset najzagađenijih gradova svijeta, prema podacima stranice Air Visual.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.