Otkazani letovi u čak 11 velikih gradova u Njemačkoj

U većini njemačkih zračnih luka započeo je štrajk upozorenja sigurnosnih djelatnika zbog čega se očekuje otkazivanje više od tisuću letova sa stotinama tisućama putnika.

U srijedu navečer zračna luka Köln-Bonn bila je prva zračna luka u kojoj je prekinut rad sigurnosnog osoblja, izjavio je glasnogovornik sindikata Verdi.

Od četvrtka ujutro štrajk je započeo i u zračnoj luci u Frankfurtu gdje se očekuje da će stotine letova s ​​tisućama putnika biti pogođeni štrajkom. Prema informacijama operateru zračne luke Fraport, do 10 sati već je otkazano oko 40 letova. Najviše su pogođeni putnici na tzv. dugolinijskim letovima.

Iz Fraporta očekuje “značajne poremećaje” i tijekom poslijepodneva. Operater zračne luke i Lufthansa zamolili su putnike da u četvrtak uopće ne dolaze u zračnu luku u Frankfurtu.

Za vrijeme štrajka sigurnosnog osoblja navedeno je da nitko izvana ne može ući u sigurnosni prostor.

Udruženje zračnih luka (ADV) u srijedu je objavilo podatak kako će zbog planiranog štrajka upozorenja sigurnosnih djelatnika u zrakoplovstvu biti otkazano ili odgođeno više od 1.100 letova.

Procjenjuje se kako će ovim štrajkom biti pogođeno oko 200.000 putnika, objavilo je udruženje ADV.

Sinidikat Verdi je pozvao djelatnike privatnih zaštitarskih usluga na cjelodnevni štrajk upozorenja u jedanaest većih zračnih luka Njemačke, osim onih u Bavarskoj. U Berlinu bi štrajk također trebao biti ograničen samo na jutro, piše Fenix Magazin.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.