Otišli u Njemačku da zarade pa ih prevarili: “Bili smo gladni i žedni”

Muamer Muračević i Delmin Omeragić za ‘Dnevni avaz’ ispričali su svoju priču o potrazi za srećom u Njemačkoj, koja nije imala sretan završetak.

Otišli smo da zaradimo, da dostojno prehranimo porodice, ali u Njemačkoj smo bili i gladni i žedni. U Bosnu se vraćamo prevareni, bez marke, ispričali su Zeničani. Tvrtka iz Zagreba, Power Montaža, poslala ih je u Njemačku da odrade posao za koji nisu dobili svojih 2000 eura.

Imamo još kolega koji su isto zaglavili ovako, ostali su im dužni više od 1500 eura. Oko petnaestak ljudi je ‘izvisilo’ i dovedeni su na ivicu propasti iako su pošteno radili svoj posao. Tko zna koliko su naših građana na ovaj način prevarili, rekao je Muračević za Dnevni Avaz. S obzirom na to da nisu imali za kartu da se vrate ostali su, kažu, očajni i iscrpljeni u tuđoj zemlji. Kada su pokušali kontaktirati vlasnika tvrtke, dočekala ih je neugodna vijest koju im je prenio vlasnikov sin. Naime, vlasnik tvrtke je, navodno, umro.

To nam je rekao njegov sin, kao i da on nema veze s firmom, iako u Privrednom registru Hrvatske, sin stoji, pored oca vlasnika, kao jedini zastupnik. Rekli smo mu da nemamo novca da se vratimo. Više nam se nije javljao na pozive, objasnio je Muračević. Da bi se vratili za Zagreb, morali su posuditi novac od čovjeka kojeg su upoznali u Njemačkoj, a kada su se vratili odlučili su se obratiti Ambasadi BiH.

Ispričali smo što nam se desilo, rekli da smo gladni i da nemamo novca da se vratimo u BiH. Rekli su nam da nam ne mogu pomoći i rekli ‘Pokušajte stopirati do Zenice’, rekao je Muračević. Dobar vozač na kojeg su naišli spasio ih je i dao karte na povjerenje, dodao je. Iz Avaza su kontaktirali Ambasadu BiH u Hrvatskoj, no odgovora još uvijek nema.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

  • Hr. Firma sto se drugo moglo ocekivat. Nije bitno gdje su se radovi izvodili pa se spominje Njemacka. Bitno je tko je radove izvodio i ove ljude za..jebao..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.