Otežano prometovanje zbog poplava, opasnost od odrona

Zbog izlijevanja vode na kolnik i dalje je obustavljen promet na dionici magistralne ceste Rajlovac-Vogošća, kao i na regionalnoj cesti Visoko- Ilijaš (u mjestu Čekrekčije).

Na magistralnoj cesti Sarajevo-Foča mogu prometovati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila prometuju preko Romanije.

Zbog vode i zemlje na kolniku otežano se prometuje na pojedinim dionicama magistralne ceste Konjic-Jablanica-Mostar.

Vozači se upozoravaju na povećane količine vode na kolniku, kao i na opasnost od novih odrona. Također, u višim planinskim predjelima (Karaula, Vlašić, Mlinište, Makljen) vidljivost je smanjena zbog magle i niske naoblake.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno prometovanje suprotnom trakom od zone radova, aktualno je na dionici autoceste A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje).

Na cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na cestu preko Dubrava.

Zbog sanacijskih radova, obustavljen je promet na dionici magistralne ceste Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalnu cestu (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila prometuju preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.