Otet dječak koji je jedini preživio pad žičare u Italiji?

Talijanske vlasti pokrenule su istragu nakon što je dječak, jedini preživjeli u padu žičare u Italiji u svibnju, odveden u Izrael.

Roditelji dječaka Eitana Birana, njegov mlađi brat te njegovi djed i baka bili su među 14 osoba koje su poginule u nesreći. Šestogodišnjak je, nakon što je pušten iz bolnice, boravio kod rodbine s očeve strane. Njegova rodbina po majci iz Izraela zatražila je skrbništvo, piše BBC.

Dječakova obitelj živjela je u Italiji nekoliko godina prije nesreće, a rodbina s očeve strane dobila je skrbništvo u lipnju. U subotu je, pak, dječak odveden iz zemlje. Odveo ga je djed, otac dječakove majke, koji se nakon nesreće preselio u Italiju. Privatnim letom odveo je dijete iz zemlje koristeći izraelsku dječju putovnicu koju je šestogodišnjak posjedovao. Izraelski diplomati potvrdili su da je dječak došao u zemlju.

Gali Peleg, dječakova teta s majčine strane koja je u kolovozu zatražila posvajanje dječaka, tvrdi da ga u Italiji drže kao da je talac.

Nismo oteli Eitana. Doveli smo ga kući, kazala je za izraelski radio. Dodala je da su se njegovi roditelji prije nesreće planirali vratiti živjeti u Izrael, prenosi Index.

Njegova teta iz Italije, ona koja ga je dosad čuvala i koja je dobila skrbništvo, kaže kako je ovo još jedna tragedija i trauma za dijete.

U nesreći koja se dogodila u svibnju poginulo je 13 osoba. Do nesreće je došlo nakon što je pukao glavni kabel, a kabina je pala s velike visine.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.