Osuđivani silovatelj maloljetnici iz BiH obećao posao u Austriji, a zapravo je htio uvesti u prostituciju

Nagovarao ju je mjesec dana, izravno i preko njezinih prijatelja, a poznavao je i njezinu obitelj.

Govorio joj je da će u Austriji, gdje on živi, bolje zarađivati nego kod kuće u Bosni i Hercegovini, ili Hrvatskoj, da će raditi u njegovu restoranu, gdje radi i njegova kćer, da će upoznati druge djevojke, da će joj biti zabavno, a pogotovo u slobodno vrijeme, piše Slobodna Dalmacija.

Uvjeravao ju je da će dnevno zarađivati između 35 i 40 eura, a poslije, ako se pokaže vrijednom, dobit će veću odgovornost i veća primanja.

Kako bi joj pokazao svoje poštene namjere, desetak dana prije puta dao joj je nekoliko stotina eura da može kupiti mobitel i nešto nove odjeće, a ona će mu to poslije vratiti od svoje zarade. Onda je 16. srpnja ujutro došao po nju svojim crnim Mercedesom ispred roditeljske kuće. Čim su prešli granicu Hrvatske rekao joj je da mu preda svoju putovnicu i novac, oko sto eura.

Trebali su krenuti prema austrijskoj granici, ali joj je rekao da najprije mora do Karlovca obaviti neki zaostali posao. Tamo su se zadržali, a ona ga je cijelo vrijeme čekala u automobilu. Kad se napokon vratio krenuli su, ali ne prema Austriji.

Ovaj put je rekao da moraju na otok Vir, jer mora pogledati neko zemljište koje misli kupiti.

Odveo ju je u apartman na katu kuće koji je imao dvije sobe. Počeo joj je govoriti da on u Austriji zapravo nema restoran nego neku birtiju, da ona tamo neće lomiti leđa, nego da će dobro zarađivati, ali na drugi način. Da će biti “dama”.

Ona se na to pobunila, rekla je da dogovor nije bio takav, da ne želi ići u Austriju nego se hoće vratiti kući. Zatvara se u svoju sobu, ali soba nema ključ. Kad je ušla, shvatila je da je on zaključava izvana.

Kad je napokon otvorio vrata na sebi je imao samo “bokserice” i tražio je da mu da mobitel. Iz njega je izvadio karticu i vratio joj ga, ali nije shvatio da mobitel ima dvije kartice, jednu za BiH, drugu za Hrvatsku. U noći oko dva sata otvaraju se vrata njezine sobe. On ulazi i sjeda na njezin krevet i počinje je dirati. Po nogama, struku, bokovima…

Pita je: Jesi li se već seksala? Mlada si, zgodna, vrijeme ti je. Zašto nećeš?

Ona počinje vikati, sve jače i jače… Vrisku je u jednom trenutku čula neka žena u susjedstvu. Dotrčala je do ulaza u apartman i počela lupati na vrata. Muškarac je otvorio vrata, a djevojka se nekako uspjela provući i pobjeći…

Dva dana poslije, 18. srpnja, 57-godišnji državljanin Hrvatske i BiH, uz kaznenu prijavu za bludne radnje i trgovinu ljudima, priveden je sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Nakon što je ispitan, određen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti od bijega. Za djelo koje mu se stavlja na teret zaprijećena kazna je od tri do 15 godina.

Naime, 57-godišnjak je zaveo, obmanuo, pokušao silovati i na prostituciju natjerati 16-godišnju djevojku iz BiH.

Ubrzo se otkrilo da je 57-godišnjak u Austriji 1996. izdržavao zatvorsku kaznu zbog silovanja, a 2005. i kaznu zbog zloupotrebe droga. Utvrđeno je i da je vlasnik nekog lokala, ali sigurno ne restorana s kojim je zamazao oči maloljetnoj djevojci, piše Slobodna Dalmacija.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Omladino pazi te se,kad vam što nude ili savjetuju ,pravo ispitujte kakve naume ima taj koji vam savjetuje..razne su spletke i mnoga srca kuju zavjeru.Bolje je puna šaka u Miru ,nego pun pregršt u pustoj tlapnji😁

  • Boze moj zar roditelji te cure negledaju vjesti. Sta se sve desava. Nikad mi nebi palo na pamet poslati moju maloljetnu cerku sa nekim didom u inostranstvo.

  • Objaviti puno ime i prezime kao i registar ovakvih prijestupnika, a cure i momci pamet u glavu i jos koji put procitati Crvenkapicu uz malo razmisljanja

  • OD TRI – DO PETNES GODINA??!!! TO SAMO U NAS IMA! DRZAVA BEZ ZAKONA! NADAM SE DA CE OBJAVITI JEDNOG DANA KOLIKA MU JE KAZNA???

  • Dobit ce 3 pa ce mi uracunat pritvor, pa male olaksice pa bio dobar i uzoran i eto njga za pola g vani u lovu na novu zrtvu a nazalost uz ovakav trend nece mu biti tesko doci do nje jedino sto sljedeća nece imati toliko sreće da ce pobjeći

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.