Osnovna škola Biograci dobila novo ruho

Gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednika Gradskog vijeća Vinko Topić obišli su obnovljenu središnju zgradu Osnovne škole Biograci.

Domaćin posjeta bio je ravnatelj OŠ Stanko Milićević koji je prezentirao završene radove na cijeloj zgradi. Važno je naglasiti da je ovim projektom u potpunosti izrađena termo fasada, sanirano krovište i postavljeni novi otvori. Ukupna vrijednost projekta iznosi 227.787,00 KM, a financiran je od strane UNDP-a i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke u omjeru 50:50 posto ukupne vrijednosti.

Na temelju Memoranduma o razumijevanju potpisanoga između Razvojnoga programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Vlade Županije Zapadnohercegovačke provedeno je mnoštvo projekata važnih za život i opstanak u Županiji Zapanohercegovačkoj. Projektima energetske učinkovitosti obnovljene su mnoge škole i javni objekti, sve na temelju izrađenih energetskih pregleda.

Temeljni cilj projekta energetske učinkovitosti je provedba mjera energetske učinkovitosti kroz zamjenu ili obnovu postojeće infrastrukture (izrada termo fasada, zamjena vanjskih otvora, poboljšanje toplinskih svojstava sustava grijanja itd.). Te mjere imaju za cilj iskorištavanje energije na najdjelotvorniji način, ali sa što manjim štetnim utjecajem na okoliš, priopćeno je iz Gradske uprave.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.