Osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno

U utorak, na Međunarodni dan civilne zaštite, osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakitno.

Inicijativu osnivanja je potakla mjesna zajednica, a Skupštini Društva koja je održana u njenim prostorijama nazočila su 24 osnivača. Za predsjednika DVD-a Rakitno izabran je Ante Mihalj.

Ovo je drugo dobrovoljno vatrogasno društvo na području Posušja. Podsjetimo, protekle godine osnovano je DVD Vir.

Osnivanje DVD-ova, pored Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje, itekako je svrhovito, uzme li se u obzir površina općine Posušje i konfiguracija terena. Čak 461 kilometar četvorni površine pod nadležnosti je vatrogasnih društava s područja općine Posušje, od čega je veliki dio šumskog područja.

Angažmanom osnovanih dobrovoljnih vatrogasnih društava na prostoru navedenih mjesnih zajednica, smanjuje se dosadašnji vremenski period od dojave do početka intervencije, s obzirom da je do nekih sjevernih područja općine Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi bilo potrebno i preko pola sata do dolaska na mjesto požarišta.

Treba napomenuti da se upravo na širem području Rakitna nalazi i dio Parka prirode Blidinje s vrijednim endemskim šumskim i biljnim fondom. Osnivanjem DVD-a Rakitno, učinkovitost gašenja eventualnih požara na ovom području svakako će se podignuti na višu razinu. Također, angažman DVD-ova će biti itekako dragocjen u zajedničkoj borbi s većim požarištima na bilo kojem dijelu posuške općine, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.