Osnivači Instagrama napuštaju Zuckerberga i Facebook

Osnivači Instagrama Kevin Systrom i Mike Krieger odradili su dobar posao kada su se prodali Facebooku za milijardu dolara još 2012. godine. Od tada vodili su tu društvenu mrežu za razmjenu fotografija i videopriča i to iznimno uspješno jer dostigli su više od milijardu vrlo pasioniranih i aktivnih korisnika.

No, sada su odlučili otići, napustiti svoj proizvod, a samim tim i Marka Zuckerberga odnosno Facebook. Instagram koji je hit među mlađim generacijama, sada samostalno, procjenjuje se, vrijedi oko 100 milijardi dolara ipak investitori su zabrinuti zbog dvojca napušta tvrtku.

Za sada nisu otkrili planove dok je Mark Zuckerberg izjavio da se raduje gledati kako nastaje neki njihov novi proizvod. Nije neobično da dvojac želi ponovno pokretati nešto novo ili tek uživati u trošenju novaca, no indikativno je da su svi osnivači aplikacija i zasebnih proizvoda koje je Facebook kupio otišli.

Učinili su to prije Instagramera i čelnik WhatsAppa, chat servisa kao i osnivač Oculusa platforme i uređaja za virtualnu realnost, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj: