Osniva se novo vatrogasno društvo u Ljubuškom

Na 150. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je održana 27. veljače u Širokom Brijegu, Vlada je donijela Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Uredba je donesena iz razloga osnivanja nove službe za zaštitu od požara – Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trebižat sa sjedištem u Ljubuškom.

Također je donesena i Odluka o donaciji motornog vozila Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Trebižat, Ljubuški.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Drago Martinović u petak, 24. veljače na sjednici povodom Međunarodnog dana civilne zaštite istaknuo je da je u Županiji Zapadnohercegovačkoj svega 30 profesionalnih vatrogasaca što je nedostatno za učinkovito obavljanje svih njihovih zadataka, ali da je u posljednjih godinu i pol, dvije formirano pet dobrovoljnih vatrogasnih društava tako da ih ova županija sada ima sedam DVD-ova i otprilike 70-ak aktivnih dobrovoljnih vatrogasaca.

(www.jabuka.tv | Foto: Vatrogasci Ljubuški)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.