Oslobodite se boli i ukočenosti u vratu – Jabuka.tv

Oslobodite se boli i ukočenosti u vratu

Bolovi i ukočenost u vratu, a svi smo ih iskusili makar jednom, otežavaju izvođenje nekih najosnovnijih radnji, a to znači da želimo da što prije prođu!

Iako je u najvećem broju slučajeva riječ o privremenoj boli i ukočenosti koja prolazi sama od sebe kroz nekoliko dana, ovo može biti vrlo neugodno iskustvo, piše Zenskimagazin.rs.

Ako se želite osloboditi bolova i ukočenosti u predjelu vrata, evo kako možete to uraditi.

Toplina ili led

Primjenom topline na vratu i u predjelu ramena smanjit ćete grčenje mišića i doprinijeti tome da manje osjećate bol. Također i led vam može pomoći u smanjenju upala i dolasku olakšanja. Kako biste otkrili što vam više godi od ove dvije vrste “tretmana” za ublažavanje bolova u vratu, možete naizmjenično eksperimentirati s hladnim i toplim oblozima. Zagrijani termosi s vodom ili vrećice s ledom su najjednostavnije opcije, od kojih ni jednu ne treba izravno da stavljati na kožu, već preko pamučne krpe.

Vruća voda pod tušem

Ako želite trenutno olakšanje boli u vratu, možete ući pod tuš i pustiti vruću vodu. Mlazevi vruće vode masirat će nježno vaša ramena i vrat i opustiti vaše zgrčene mišiće. Opušteni mišići omogućit će vam veću pokretljivost.

Istezanje

Iako su vaši pokreti zbog bolova i ukočenosti u vratu ograničeni, nježno istezanje mišića također vam može pomoći u ublažavanju boli koju osjećate. Dok budete radili ove vježbe potrebno je biti oprezan i istezati se onoliko koliko vam mišići dopuštaju. Naginjanje glavu na jednu pa na drugu stranu, naprijed i nazad je sve što vam je potrebno da biste opustili vratne mišiće.

Masaža

Ako osjećate vrlo intenzivnu bol u vratu pri kome se čine bezuspješnim svi vaši pokušaji da ga se oslobodite, masaža je vaše rješenje. Svakako ova vrsta masaže treba da biti provedena od strane licenciranog terapeuta ili kiropraktičara, kako se vaše stanje ne bi još više pogoršalo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.