Oskarovac priznao krivnju za seksualno uznemiravanje

Cuba Gooding Jr. priznao je krivnju za seksualno uznemiravanje žene u njujorškome noćnom klubu 2018. godine u sklopu sporazuma postignutog s tužiteljima, koji će Oscarom nagrađenog glumca poštedjeti neposredne kazne zatvora.

Potvrdno izjašnjavanje o krivnji, kojim je Gooding sudu priznao i da je 2018. i 2019. ”ostvario fizički kontakt bez pristanka s još dvjema ženama” u noćnim klubovima na Manhattanu, uslijedilo je tri godine od glumčeva uhićenja, stoji u priopćenju ureda okružnog tužitelja Manhattana.

Nastavi li 54-godišnji Gooding u idućih pola godine s redovitim terapeutskim razgovorima po naputku suda, moći će povući svoju prekršajnu izjavu te će se moći izjasniti krivim za blažu povredu uznemiravanja, stoji u sporazumu o priznavanju krivnje.

Ne bude li ga se pridržavao prijeti mu kazna zatvora u trajanju do godinu dana.

Glumac je optužen za spolno nasilje nad trima ženama u različitim noćnim klubovima na Manhattanu tijekom 2018. i 2019. godine.

Izjasnio se krivim i za najtežu točku optužnice koja ga tereti da je bez pristanka poljubio ženu u noćnom klubu na Manhattanu u rujnu 2018., rekao je glasnogovornik okružnog tužitelja.

Ispričavam se zbog toga što sam ijednu osobu natjerao da osjeti da sam je neprimjereno dodirivao, rekao je Gooding na sudu izjašnjavajući se o krivnji, prenio je New York Times.

Nekoliko sati nakon Goodingova izjašnjavanja o krivnji, savezni sudac suda na Manhattanu Paul Crotty odbio je ponudu Goodingove odvjetnice da se odbaci građanska tužba vrijedna 6 milijuna dolara.

Tužbu je uložila žena koja tvrdi da ju je Gooding dvaput silovao 2013. u hotelu Mercer u četvrti SoHo na Manhattanu. Glumčeva odvjetnica oštro opovrgava optužbe, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.