Osječkog glumca na zebri terencem pregazio mladi vozač i pobjegao

Na glumca u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, 45-godišnjeg Aleksandra Bogdanovića, sinoć je na zebri u Ulici kneza Trpimira u Osijeku terencem je naletio mladi vozač i pobjegao.

Nesretni glumac najteže ozljede zadobio je u predjelu glave, zbog čega se, prema informacijama, nalazi u KBC-u Osijek u stanju inducirane kome, pa je stanje još uvijek prilično neizvjesno, javlja Jutarnji.

Bili smo u bolnici do tri sata ujutro. Liječnici su učinili sve što je bilo u njihovoj moći i početno iznimno teško stanje uspjeli stabilizirati, a sada je sve na Aci i njegovoj mentalnoj i fizičkoj snazi, koja je iznimno velika, pa se svi molimo i vjerujemo da će izboriti i ovu bitku, rekao je Jutarnjem Bogdanovićev prijatelj i kum, također glumac HNK u Osijeku, Miroslav Čabraja.

Bogdanović se vražao kući s predstave, a kad je prelazio preko pješačkog prijelaza na njega je naletio terenac kojim je upravljao 22-godišnjak i koji je nakon udara u čovjeka pobjegao s mjesta s nesreće ne pruživši pomoć ozlijeđenome i ne obavijestivši o tome policiju.

Policija ga je ipak vrlo brzo pronašla u Zagrebačkoj ulici u Osijeku i uhitila.

Bogdanović je rođen u Osijeku 17.6.1974. godine, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Već je godinama jedan od zaštitnih znakova dramskog ansambla HNK Osijeka gdje se iskazao u ulogama Čičikova u ‘Mrtvim dušama’, za koju je dobio i nagrada za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta, 2009., kao i nagrada za glavnu ulogu Vitez Oliver Urban na Marulićevim danima 2011. Bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu za Levina u ‘Ani Karenjinoj’ 2014., te za glavnu mušku ulogu za Georga u ‘Tko se boji V.Woolf’ INK Pula…

Osim na kazališnim daskama, Bogdanović se iskazao i u filmovima i serijama. Između ostalih, glumio je u Larinom izboru, Počivali u miru, objema sezonama Novina…

(www.jabuka.tv)