Osječka Saponia s boljim rezultatima i 1,12 milijardi kuna poslovnih prihoda

Osječka Saponia u prošloj je godini na razini Grupe ostvarila 1,12 milijardi kuna poslovnih prihoda, što je neznatno više nego godinu prije, a od ukupne prodaje 47 posto je realizirano na inozemnom tržištu.

Financijskom rezultatu kompanije pod kontrolom vlasnika Mepasa Mirka Grbešića najjači su pečat, pak, dala vrijednosna usklađenja dijela potraživanja od sustava Agrokor.

U Saponiji su razmjerno konzervativno procijenili njihovu nadoknadivost, odnosno udjel u novom Agrokoru (0,6%) slijedom nagodbe te su vrijednost imovine Grupe umanjili za 54,3 mil. kuna.

Tako je, unatoč povećanju operativne dobiti koja je bez utjecaja knjiženja vezanih uz Agrokor dosegnula gotovo 60 mil. kuna, u konačnici Grupa iskazala 6,5 milijuna kuna gubitka, dok bi “normalizirano” rezultat bio nepunih 48 milijuna kuna neto dobiti nasuprot 31 godinu prije.

Sve u svemu, konsolidirani rezultati na razini Grupe koju uz matično društvo čine još Kandit, Maraska, osječki Mercos te beogradska Saponia Commerce, u smislu operativnog poslovanja su bolji nego godinu prije, piše Poslovni.hr.

Nakon vrijednosnih usklađenja i iskazanog gubitka iduća izvješća bit će bez tog utega, a vrijeme će pokazati jesu li umanjenja imovine bila (pre)konzervativna.

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • Ee, da je nama jednu Saponiu ovdje! Nama samo trgovine i tampon da bi tvrtka u Hrvatskoj bila u vrhu zbog izvoza u BiH. Većina od tih 47% ide na naše tržište, sumnjam da izvoze u Austriju, Njemačku i druge zemlje zapadne Europe. Dosta je nama trgovine, nema tko u njima trošiti novce! Pravi gospodarstvenici ulažu u pogone i proizvodnju, da bi narod mogao raditi. Baš zato, iz inata, kupujem Violetine proizvode, iako ni Kava nije “najbolji čovik”!

    • To je radi vlasnika ja mislim.Ovdje se vidi kako obrazovan covjek postigne uspjeh, samo treba bit uporan i sve ti je na dlanu.On je uvijek bio bogat covjek , visoko obrazovan i samo zeru dodo gas i eto.Ucite djeco pa necete morat radit.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.