Osim: Željo je prvi zbog slabosti konkurencije

Menadžer Željezničara Amar Osim bio je ugodno iznenađen nakon što je branitelj titule prvaka završio jesenski dio sezone 2013./14. na prvom mjestu.

Na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu Osim je rekao da uspjeh ”plavih” nije bio planiran, te da u nastavku sezone treba biti oprezan jer će svi očekivati da Željezničar zadrži vodeću poziciju, iako je ekipa znatno slabija u odnosu na prošlu sezonu.

“Iskreno, iznenadio sam se kada smo završili prvi, posebno jer smo znali da smo slabiji nego prošle sezone. Međutim, izgleda da su i druge ekipe oslabljene ili ne znaju kako zadržati prvo mjesto. Možda je ovaj uspjeh rezultat dobrog rada u mladim selekcijama. Sada znamo da smo na pravom putu, a klub treba nastaviti pružanje podrške talentima i omladinskom pogonu”, istaknuo je Osim.

Dodao je da je od početka sezone glavni cilj kluba afirmacija mladih igrače iz vlastitog pogona, koji će ubuduće činiti okosnicu ekipe Željezničara.

U skladu s Osimovom izjavom, Željezničar je danas potpisao trogodišnje ugovore s trojicom mladih nogometaša iz kadetske selekcije kluba, Emirom Ćutahijom, Kemalom Osmankovićem i Smailom Durakovićem, dok će naknadno ugovore potpisati Amir Hadžiahmetović i Amer Gojak. (Fena)

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.