Osim išijasa ova tri zdravstvena problema najviše muče Hercegovce

Prošli put kada smo pisali o liječenju kralježnice u Čapljini, obećali smo osvrnuti se i na tri najčešća problema koja muče Hercegovce.

Kroz praksu smo u Fizioterapiji Sušac došli do zaključka kako su tri najčešća problema s kojima nam se pacijenti javljaju, a za koja su vezane mnogobrojne zablude:

1. Izvrtanje (noge) gležnja

Vječno je pitanje je li potrebno ”namještati” nogu ili otići kod nekoga tko ”namješta” noge. U sljedećem videoprilogu sve je objašnjeno:

2. Bol u vratu (+ glavobolja i mantanje)

Najčešća je zabluda da se bol u vratu (gornjem dijelu leđa) riješava raznima masažama, budući da se ta ista bol reprezentira po ramenima i trapezu. Pacijenti imaju osjećaj tereta, često kažu ”kao da mi je netko stavio nešto za vrat”. Taj teret samo je refleksija iz dubine kralježnice!

Manipulacijama koje radimo rješavamo bol i mantanje, a mantanje je jedan od simptoma koji liječnici često ne prepoznaju kao simptom uzrokovan vratnom kralježnicom. Liječnici također olako prelaze preko simptoma mantanja, mada pacijentu upravo to onemogućuje normalan život. Isto tako vrijedi i za glavobolju.

3. Bolno rame

Mnoge su zablude povezane s bolom u ramenu. Budući da je teško dijagnosticirati pravi izvor boli iz ramena, ljudi često idu na magnetne rezonance i rengene u nadi da će nešto novo otkriti, a na kraju ostanu razočarani.

Ništa novo nije ni u elitnom sportu, npr. Novak Đoković je ”vukao” ovu ozljedu dugo vremena. Takvih slučajeva vidio sam mnogo radeći na US Openu.

Mi u Fizioterapiji Sušac izvor bolu ramenu detektiramo pomoću Kliničkog pregleda koji je pojašnjen u videu, a u nastavku možete vidjeti koje su najčešće dijagnoze.

Više detalja o nama pacijenti mogu doznati na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na našem YouTube kanalu. Kontaktirati nas mogu putem telefona +387/63-748-988 (Viber i WhatsApp) i Faceboka, a istim kanalima mogu zakazati pregled i tretman.

*PR članak