OSIGURANJE OD NEZGODE ZA ŠKOLARCE Bezbrižno kroz cijelu školsku godinu

Počela je nova školska godina koja osim stalnih izazova za djecu i roditelje poput nabave  novih knjiga, učenja novih znanja, ponašanja djece u školi, odnosa s nastavnicima, otvara i pitanje sigurnosti djece. Briga o djeci i mladima, posebno o najmlađim školarcima, danas nije dovoljna samo u roditeljskom domu. Nesmotrenost i zaigranost čest su uzrok nezgoda u učionici, na igralištu ili u sportskoj dvorani.

Nezgode u školi nisu rijetka pojava. Uvijek ih je bilo i teško ih je predvidjeti. Ali, zahvaljujući osiguravajućim kućama danas postoji mogućnost da za simbolične novčane iznose osigurate svoga učenika i tako se pobrinete da njegov školski put bude što bezbrižniji. Premda osiguranje učenika nije obvezna vrsta osiguranja u BiH, ono ima višestruke koristi kako za učenike, tako i za roditelje i nastavno osoblje.

Kvalitetno osiguranje uz neznatan trošak

Prema dosadašnjim iskustvima osiguravajućih kuća, najčešće nezgode su lomovi ekstremiteta, a prema statistici takve se nezgode najčešće događaju na satima tjelesnog odgoja, izletima ili prilikom dolaska i odlaska iz škole, posebno tijekom zimskog razdoblja. Ono što treba istaknuti jest da se ovakav oblik osiguranja djeteta (učenika) može dobiti za svega nekoliko maraka. Uobičajena premija za cijelu školsku godinu iznosi od tri do pet maraka, a naravno, postoji mogućnost dogovaranja i nižeg i višeg iznosa premije što za sobom povlači i niže i više osigurane svote.

Vrlo važno je napomenuti da se polica osiguranja koja, može se čak reći, štiti učenika, ugovara za cijelu školsku godinu, što znači da su djeca osigurana i tijekom raspusta. Primjerice, ako učenik tijekom raspusta ide na neke posebne školske aktivnosti poput školskih sportskih natjecanja i slično, „pokriven“ je osiguranjem i u slučaju ozljede, njegovim roditeljima bit će isplaćen određeni novčani iznos (ovisno o ugovorenoj polici).

Premda postoje oni koji su skeptični kada su u pitanju iznosi koje osiguravajuće kuće isplaćuju u slučajevima nezgoda, podatci osiguravajućih kuća pokazuju da su roditeljima isplaćivani i iznosi od nekoliko tisuća maraka. Dakako, novac u slučajevima ozljede djeteta nije najvažniji, pogotovo ako je riječ o težoj ozljedi, ali svakako dobro dođe tijekom oporavka jer roditeljima znatno olakšava „borbu“ s neizbježnim troškovima.

Ukratko, osiguranje učenika roditelje stoji manje od cijene jedne bilježnice, a učenik je osiguran cijelu školsku godinu. Unatoč toj činjenici i danas postoje škole koje nisu posebno zainteresirane za takav oblik zaštite učenika, a razloge treba tražiti u nedovoljnoj informiranosti i manjku svjesnosti o potrebi osiguranja.

Potreba

Treba napomenuti da osiguranje ugovaraju odgojne i obrazovne ustanove kao grupnu policu, ali svaki roditelj može ugovoriti individualnu policu za svoje dijete prema uvjetima jednakim grupnom osiguranju.

Kako saznajemo, Croatia osiguranje ima kontinuitet kada je u pitanju osiguranje učenika, a u posljednje vrijeme zabilježen je i porast ugovorenih polica za kolektivno osiguranje nastavnog osoblja. Croatia osiguranje uvijek nastoji osvijestiti javnost o potrebi osiguranja, tako da pripremi posebne popuste i akcijske ponude za osoblje u školama.

Premije koje roditelji plaćaju za osiguranje djeteta nisu velike, ali preporuka roditeljima je da  se  dobro informiraju o odnosima osiguranih svota i visine premije i da njihov konačan odabir ovisi prvenstveno o kvalitetu ponude.

Što je s ‘običnom’ nezgodom?

Premda se policom osiguranja ne mogu spriječiti nezgode, posljedice i financijski troškovi mogu se itekako ublažiti. Ukratko, polica osiguranja od nezgode pruža snažnu financijsku sigurnost u slučaju da osiguranik doživi neku nesreću.

Treba istaknuti da ovaj oblik osiguranja nije štednja, nego  najkvalitetnija zaštita pojedinca i njegove obitelji u slučaju nesreće. U Croatia osiguranju mogu se osigurati doslovno sve osobe od 0 do 75 godina, a kroz posebne vidove osiguranja čak i osobe do 85 godina starosti. Otvorene su mogućnosti individualnog i kolektivnog osiguranja. Posebno je zanimljiva ‘Aktiv plus’ polica Croatia osiguranja, koja nudi kvalitetnu zaštitu po izuzetno povoljnim godišnjim premijama. Osiguranje je maksimalno prilagođeno Vašem stilu života i sami birate rizike koje želite osigurati.

Osigurani su rizici trajnog invaliditeta i smrti uslijed nezgode, a moguće je ugovoriti i dodatna pokrića za dnevnu naknadu za liječenje u bolnici, troškove liječenja kao i smrt uslijed bolesti. Za ugovaranje police nije potreban liječnički pregled, a premija osiguranja jednaka je za sve osobe, bez obzira na dob i zdravstveno stanje.

 AKTIV PLUS polica osiguranja od nezgode

Polica Croatia osiguranja koja omogućuje sigurnu zaštitu od posljedica nesretnog slučaja uz iznimno povoljnu godišnju premiju! Osiguranje vrijedi 24 sata dnevno i bez teritorijalnog ograničenja.

Pokriće rizika za godišnju premiju od 10 KM 15 KM 30 KM
za slučaj smrti uslijed nezgode 5.000 KM 8.000 KM 17.500 KM
za slučaj trajnog invaliditeta 10.000 KM 16.000 KM 35.000 KM
za slučaj 100% trajnog invaliditeta 15.000 KM 24.000 KM 52.500 KM
dnevna naknada za bolničko liječenje 10 KM 12 KM 15 KM