Osam vrlo čudnih stvari koje će nas usrećiti

Za sreću je potrebno tako malo – manje “skakanja” oko djece ili starenje čovjeka može učiniti jako sretnom osobom…

* Tužni filmovi. Suze na kraju filma rješit će vas nepetosti pa ćete se nakon toga osjećati sretno. Znanstvenici kažu da što je film teži i dramatičniji to ćete se bolje osjećati jer vas, između ostalog, priče junaka mogu natjerati da shvatite koliko ste vi zapravo sretni.

* Starenje. Što je čovjek stariji mozak mu manje intenzivno reagira na negativnosti. Jedno je istraživanje pokazalo da čak 42 posto ljudi iznad 50 godina osjeća sreću i optimizam zbog idućeg poglavlja u životu, a 60 posto kaže da se osjećaju i pet godina mlađe od njihove stvarne dobi.

* Lažni osmjeh. Da, čak i umjetno razvučen osmjeh smanjuje stres i čini nas sretnijima, zaključili su znanstvenici. U stresnim i neugodnim situacijama ispitanici koji su se smijali imali su manje otkucaja srca, što je znak da nisu bili pod (tolikim) stresom.

* Manje “skakanja” oko djece. Put u depresiju je stalna briga za djecu i cjelodnevno žrtvovanje. One majke koje ne izmišljaju stalno nove aktivnosti za djecu i pritom misle da se dovoljno i dostatno brinu, više su sretne u životu.

* Četvrtak. Preživite li prva tri dana u tjednu, na konju ste. Jedno britansko istraživanje pokazalo je da četvrtak donosi mnogo sreće, jer ga mnogi smatraju “novim” petkom.

* Čitanje novina. Iako se loše vijesti povezuju s većim stresom, čitanje svježih dnevnih vijesti u novinama ili na internetskim portalima može ljude učiniti sretnima. Mnogo više nego upijanje informacija iz televizijskih vijesti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.