Osam skrivenih uzročnika prištića zbog kojih nam koža izgleda loše

1. Prljavi mobitel

Na mobitelima se najčešće skupljaju nečistoće i bakterije. Kada zaslon mobitela prislonimo na obraz prenosimo bakterije i nečistoće što dodatno začepljuje pore.
Pobrinite se da redovito dezinficirate mobitel, telefonsku slušalicu antibakterijskim maramicama.

2. Prljave ruke

Teško se oduprijeti starim navikama i rukama koje prethodno nismo oprali dirati lice. Najčešće to činimo potpuno nesvjesno, ali ta prljavština na rukama uzrok je začepljenih pora, a samim time i akni na području obraza.

3. Masna hrana

Pripazite na hranu koju unosite u svoje tijelo. Masna hrana poput čipsa može uzrokovati začepljenje pora.

4. Mrtve stanice kože

Kada se pore zatvore u sebi zadržavaju masnoću, prljavštinu i mrtve stanice kože i tako uzrokuju prištiće i akne. Kako bi to spriječili i uklonili mrtve stanice kože napravite blagi piling.

5. Make up

Sigurno ovo već znate, ali vrijedi ponoviti. Uvijek skidajte šminku prije spavanja. Teška šminka i kozmetika dodatno zatvaraju pore.

6. Krema

Tijekom ljeta izbjegavajte nanositi debeli sloj kreme. Tvoja koža je masnija tijekom toplijih dana, stoga izbjegavajte dodatno je hraniti kremom koja je bogata uljima. Možete je nanijeti na područje ispod očiju, ali preskočite čelo, obraze i bradu.

7. Znoj

Prije vježbanja pobrinite se da uklonite svaki trag šminke. Na taj način znoj će slobodnije i brže izaći van i neće začepiti pore.

8. Hormoni

Jednom mjesečno nemamo kontrolu nad svojim tijelom, prenosi Zadovoljna.hr. U vrijeme mjesečnice hormoni divljaju i tada nam najčešće izbije koji prištić. Duboko udahnite i pričekajte da prođe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.