Oružane snage BiH traže 815 vojnika

Javni oglas za popunu 815 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH objavljen je u petak na web stranici Ministarstva obrane BiH i traje 21 dan od dana objavljivanja.

Na oglas se mogu prijaviti aktualni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uvjete definirane oglasom (fizička spremnost, godine starosti, itd.). Na taj način Ministarstvo obrane BiH pruža mogućnost mladim u BiH, koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju častan posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću obučavanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Planirano je da se završetak obuke i prijem u profesionalnu vojnu službu realizira kroz dvije klase, 408 vojnika, potpisivanje ugovora 01. rujna 2018. godine (XX klasa) i 407 vojnika, potpisivanje ugovora 31. prosinca 2018. godine (XXI klasa).

Proces odabira i izbor će započeti već s ocjenom ispravnosti prijava. Zainteresirani kandidati će morati zadovoljiti osnovne i posebne uvjete navedene u oglasu. Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – vojarna “Rajlovac”, Banjoj Luci – vojarna “Kozara”, Čapljini – vojarna “Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Povjerenstvo za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenoga intervjua izvršiti izbor i predložiti ministrici obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Prije upućivanja na osnovnu vojničku obuku izabrani kandidati će morati uspješno proći zdravstvene preglede i sigurnosnu provjeru. Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja su izabrani u procesu prijema.

Rok za predaju prijava s pratećom dokumentacijom na Javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH  ili dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju osobno ili putem telefona: Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437; Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886; Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954, priopćeno je iz MOBiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Nit je posao častan, a još manje je časna plaća za takav posao. I moje je mišljenje da ih se nebi toliko tražilo da je sve to skupa bilo tako ‘časno’!!!

  • ako je to posao profesionalnog vojnika
    onda se treba znati
    da su to momci od zla oca i od gore matere , i da sve rade za dobru lovu, struka i škola je nevažne
    ako su visibabe
    onda tražite diplome

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.