Oružana pljačka i premlaćivanje u Širokom Brijegu

U noći s utorka na srijeda u naselju Trn na području Širokoga Brijega dogodila se oružana pljačka obiteljske kuće u ulici Trnska cesta.

Kako saznaje portal Jabuka.tv, maskirani i naoružani razbojnici upali su u obiteljsku kuću tražeći novac i druge vrijednosti. Pretučena je starija osoba, a policija je tijekom jutra obavljala očevid.

Iz MUP-a ŽZH nismo uspjeli doći do službenih informacija jer – kako su rekli za portal Jabuka.tv – operativni djelatnici nisu ovlašteni za izdavanje informacija o ovom slučaju, a službenoga glasnogovornika MUP ŽZH trenutno nema.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao portal Jabuka.tv, oružana pljačka dogodila se u srijedu oko 4 sata ujutro.

Iz MUP-a ŽZH su se kasnije tijekom dana oglasili putem službene stranice navodeći da su u 4.03 sati telefonski zaprimili prijavu da je u ulici Trnska cesta u Širokom Brijegu počinjeno kazneno djelo ”Razbojništvo” od strane više nepoznatih osoba na štetu građanina J.P. (78).

”Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su osigurali lice mjesta i uz nazočnost dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke izvršila očevidne radnje, te poduzeli mjere traganja za NN počiniteljima”, navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH te dodaju da će po završetku svih policijskih aktivnosti o rezultatima istih javnost pravodobno obavijestiti.

U pljački je navodno sudjelovalo pet maskiranih i naoružanih osoba koje su odnijele sef s novcem i drugim vrijednostima, a pretučena starija osoba poslije pljačke odvezena je vozilom Hitne pomoći, piše SirokiBrijeg.info.

(www.jabuka.tv)