Organizirani kriminal: U akciji FUP-a u Sarajevu uhićeni i odvjetnici

Policijski službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage danas u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Županijskoga tužiteljstva Županije Sarajevo, započeli su s realizacijom operativne akcije Kurir na području ŽS-a.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosno agencija BiH te Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo, priopćili su iz FUP-a te pojasnili da se u sklopu navedene akcije, a prema naredbama Županijskoga suda u Sarajevu, vrše pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva.

”Radi se o osobama koje se dovode u vezu s kaznenim djelima organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja te krivotvorenje službene isprave. Nakon izvršenih pretresa, privedene osobe bit će privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, istaknuli su iz FUP-a.

Kako piše Oslobođenje, među uhićenima ima i sarajevskih odvjetnika. Iz sarajevskoga Tužiteljstva, pod čijim nadzorom se provode ove aktivnosti, ističu da će više informacija biti poznato uskoro.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.