Organizacije Crvenog križa iz četiri županije oštro osudile prosvjedovanje volontera u Sarajevu

Organizacije Crvenog križa u ŽZH, HBŽ, PŽ te u Gradu Čapljina i općinama Čitluk, Neum, Prozor-Rama i Ravno zajedničkim priopćenjem reagirale su na sudjelovanje u prosvjedu protiv mise za Bleiburg volontera Crvenog križa Općine Centar Sarajevo.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani građani Bosne i Hercegovine, potaknuti Vašim reakcijama te medijskim izvještavanjem dužnost nam je ograditi se od sudjelovanja članova i volontera Crvenog križa pod jedinstvenim znakom Crvenog križa na “komemorativnoj šetnji žrtvama zločinačkog ustaškog terora u Sarajevu 1941-1945.” u Sarajevu, dana 16. svibnja 2020. godine, u organizaciji Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u BiH (SABNOR BiH). Po naravi i ciljevima, spomenuta “komemorativna šetnja” ima političke konotacije, posebice ako uzmemo u obzir izjave organizatora, kao i transparente koji su obilježili ovaj skup.

Pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ima svoja temeljna načela, među kojima jesu nepristranost i neutralnost. Pokret ne pravi razliku s obzirom na nacionalnu, rasnu, vjersku, klasnu ili političku pripadnost pojedinca, a da bi očuvao povjerenje svih, Pokret se ne opredjeljuje u neprijateljstvima i ne upušta se u rasprave političke, rasne, vjerske ili ideološke prirode.

Propagiranje i unaprjeđenje ideala mira, uzajamnog poštovanja i razumijevanja među svim ljudima i narodima, je među osnovnim ciljevima Crvenog križa, a što je jasno upisano i u Zakon o Crvenom križu Federacije BiH.

Jasno se ograđujući od prisustva osoblja i volontera pod znakovljem Crvenog križa na “komemorativnoj šetnji žrtvama zločinačkog ustaškog terora u Sarajevu 1941-1945.”, pozivamo Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine i Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine da se hitno očituju o navedenom događaju, poštujući temeljna načela Pokreta.

Ispričavamo se građanima Bosne i Hercegovine koji su s pravom uznemireni povodom sudjelovanja osoblja i volontera Crvenog križa na skupu koji ima obilježja političkog. Nastavit ćemo bezrezervno pomagati građanima u potrebi bez diskriminacije po bilo kojem osnovu, poštujući temeljna načela na kojima je zasnovan Crveni križ – humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost, navodi se u zajedničkom priopćenju.

Skandalozno: Pripadnici sarajevskog Crvenog križa prosvjedovali protiv mise u katedrali

(www.jabuka.tv)


15 komentara

  • Pod hitno traziti ostavke predsjedbika Crvenog kriza. Masi politicari trebaju dignuti glas, ako ikada to trebaju uraditi sada. Kada budu ovi partizani u Mistaru polagali vijence, organizirati prosvjed protiv njih, da im se pokaze

  • Nikad sa njma zivota od Konjica im treba rampu i pregled pod hitno govna Baliska mi nikad Djamiju nebi bojkot zato odjebite tamo govna balijska

  • Eto vam Crveni kriz u Sarajevu,tko vise ista pomogne osim nadsim Hrvatima, velika je kenjcina, idiot. Tko je vjerovao ovim fasistima u sarajevu naivan je i glup ko noć. Čoviću povlaci sve nase iz Sarajeva dok se nije dogodio slucaj Leutar, izlali iz Federacije, nikada ne ide sto je na silu stvoreno. Postavite straže u hrvatskim mjestima po Bosni, muslimani su lud i genocidan narid, vjerojatno se parili sa Turcima u zlo je u njima, ocnjaci im izrasli vise nego treba

  • VIDI LI SVIJET STO JE IZ BOSNE ISELILO 400 TISUĆA HRVATA, OD MUKE I JADA, BILO IM JE KO NA BLAJBURGU, ILI BITI ZAKLAN ILI BJEŽATI, NEMA OVDJE KRUHA. SAMO STO JE HVO OBRANIO NIJE BJEZALO, MEDUTIM NAKON UPADA U HERCEGOVACKU BANKU MORALI SMO KAPITULIRATI, SADA JE VRIJEME ILI NIKAD, ILI BJEZATI.

  • Nisu bosanci bez razloga GLUPI. Veliki antifašisti u crvenom križu pod plaštom mudžahedina. Samo ne znam smeta li im križ. 😂😂😂😂😂

  • Tocno tako ako mi sad ne djelujemo zasluzili smo da nam se ovo događa. Sotona opcenito u svijetu je uzela maha, za sve izopacenisti svijeta prosvjeduju ove tzv. NEVLADINE UDRUGE A U STVARI SU PIJAVICE NA BUDŽETU I PROTIVNICI KATOLIČKE VJERE. SVE UDRUGE KOJE SU POTREBNE VRATITI POD NAZIV HERCEG BOSNE A OSTALE IZBRISATI NEKA IH SARAJEVI FINANCIRA IZ SVOG BUDŽETA ILI MESIC NEKA IM POKLONI ZLATNE ZUBE STO MU IH OTAC SKIDAO SA USTASA KAKO REČE ONAJ SLOVENAC LJELJAK. ZATO SE ONI BUNE, SVAKIM DANIM SE ISKOPAVA NOVA IVCARA KOJU SU NAPRAVILI NJIHOVI OČEVI.

  • Iza kvazi Antifasizma krije se najgori Fasizam i Nacizam, a cini mi se i Islamizacija ovih prostora. Zamisli da Mudzahedini budu Antifasisti, nemoguca misija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.