Orašje se oprašta od najomiljenijega susjeda: U utorak sprovod u rodnom gradu

Posljednji ispraćaj glumačkog velikana Ive Gregurevića, koji je preminuo 2. siječnja, je u ponedjeljak 7. siječnja u 15 sati na Mirogoju u Zagrebu.

Sutradan, u utorak 8. siječnja sprovod će biti u 14 sati u njegovom rodnom Orašju u Bosni i Hercegovini, doznaju 24sata.hr.

Službenu komemoraciju organizirat će mu Hrvatsko narodno kazalište, gdje će danas (četvrtak) biti knjiga žalosti u koju će se moći upisati prijatelji, poznanici, građani.

Orašje, rodno mjesto Ive Gregurevića, zavijeno je u crno. Susjedi plaču i jecaju za njihovim najomiljenijim susjedom koji je uvijek i svakoga pozdravljao. Ivo je svoje sumještane smatrao tvrdoglavim ljudima koje je jako volio i cijenio, a sada se svi do zadnjega opraštaju od legendarnog glumca.

On je bio čovjek kakvog dugo nećemo vidjeti na ovom svijetu. Bio je gromada, ali opet tako jednostavan, ponizan, srdačan i skroman da su ga svi voljeli, ispričao je njegov najbolji prijatelj iz djetinjstva Iljo Benković.

Družili su se više od 40 godina i teško mu je zamisliti da ga više nema.

To je jedan veliki šok, on mi je bio najbolji prijatelj 40 godina. Hrvatska scena je izgubila velikog glumca, u skoroj budućnosti nećemo imati takvog velikana, rekao je Benković za 24sata.hr.

Zadnji put smo se čuli na Staru godinu u 18:57 sati, nazvao me da mi čestita Novu godinu. Dogodilo se nešto što se nije dogodilo otkako smo prijatelji. Htio sam mu uzvratiti čestitku, ali on je rekao: “Eto, to je to i vidimo se” i prekinuo poziv. Nažalost, vidjet ćemo se u drugačijim okolnostima, rekao je Benković.

Ispred njegove kuće mještani su zapalili svijeće i po posljednji put se pozdravili od najomiljenijega susjeda.

Naime, inspektorica Sandra iz MUP-a, njegova partnerica, pronašla ga je beživotnog u stanu, piše portal 100posto. Izvori bliski glumcu rekli su kako je bio na setu do zadnjeg dana, 30. prosinca prošle godine, te da se s njima družio i slavio svoj imendan.

Posljednje dane života Ivo Gregurević proveo je uz prijatelje i bliske ljude, a njegov odlazak beskrajno ih je šokirao. Otišao je gotovo na datum odlaska njegova velikog i bliskog prijatelja, Fabijana Šovagovića, izjavio je izvor za portal.

Iako uzrok smrti još nije poznat, glumac je prije 11 godina doživio teški moždani udar.

In memoriam: Prijatelji iz Slavonije i Posavine napravili video s Ivom Gregurevićem

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.