ORAŠJE-MOSTAR-SYDNEY: Upoznajte listu koja će pomrsiti račune Hadezelijenima u XI-oj!

Budući da su dva HDZ-a odlučila sageti glavu i mimo volje vlastitog naroda udovoljiti zahtjevima Jadranke Kosor, te time nastavili tradiciju sluganstva aktualnoj politici HDZ-a RH, politički aktivisti i slobodnomisleća intelektualna hrvatska elita  prijavila je autentičnu listu Hrvata iz BIH i  hrvatskog iseljeništva za Sabor RH, prvu takvu  u povijesti ove izborne jedinice. Ovo su njihova imena:

Listu predvodi dr. sc. Dražen Pehar, čovjek rođen u Zenici, u Srednjoj Bosni, danas živi u  Hercegovini, i kao takav autentični je predstavnik Hrvata u BIH. Nije član HDZBIH niti HDZ1990. Nije upleten niti u jednu političko-kriminalnu aferu niti je bio profesionalni funkcioner ove ili one političke kaste. Magistrirao je na Malti. Doktorirao je u Londonu i to na temu daytonskog ustava.

Zbog toga  što nije šutio, zbog svojih političkih stavova i istupa protiv bošnjačke majorizacije i diktature Visokog predstavnika izgubio je posao na američkom koledžu  u Sarajevu.

Kao čovjek koji ne zna  šutjeti nije poželjan niti akademskoj zajednici oko Slavice Juke, ujedno joj nije ni rođak, ni zet ni šura, pa posao nije dobio niti na “hrvatskom” Sveučilištu u Mostaru. Iako tako kvalitetan kadar Sveučilište u Mostaru nasušno treba ovaj  misleći Hrvat iz BIH nije poželjan za tu navodno misleću Instituciju..

Zabilježeni su njegovi istupi u zadnjih godinu dana na TV kućama koje nisu pod Lagumdžijinom kontrolom posebno onaj kada je javno pozvao na neplaćanje poreza nametnutim federalnim vlastima.

O međunarodnom pravu i ustavnom pravu zna više nego cijeli prošli sastav RH Sabora zajedno.

Perfektno govori engleski jezik, doduše ne baš savršeno kao ing.prava Rade Bošnjak ili njegova Nepogrješivost  Ivan pl. Bagarić ali svakako iznad prosjeka. Ima crni pojas, drugi dan. Sluša Pink Floyd, Zoster i Haustor. Najdraža pjesma mu je himna HERE: Treći svijet.

Na naše pitanje hoće li šutjeti u Saboru o hrvatskom pitanju u BIH kao što su to činili njegovi prethodnici odgovorio je protupitanjem: Zezate me?

Dennis Valcich iz Australije počasni je konzul hrvatskog kulinarstva u Australiji. Sin je hrvatskog emigranta. Autentični je predstavnik iseljene Hrvatske. Jedan je od najčešćih gostiju na australskim TV kućama. Član je Hrvatskog svjetskog sabora. Hrvatski lobist. Privatno je u izrazitim prijateljskim odnosima  sa vladajućom elitom te zemlje koju neki zovu i treća hrvatska domovina.

Koliko je jak utjecaj hrvatskog iseljeništva u Australiji najbolje govori podatak da je pored Hrvatske i HercegBosne Australija bila jedina zemlja na svijetu u kojoj su zastave nakon smrti Franje Tuđmana i Gojka Šuška bile obješene na pola koplja iz solidarnosti  prema hrvatskoj zajednici u toj zemlji.

Valchich je dio jedne od najorganiziranijih hrvatskih iseljeničkih zajednica u svijetu. Borac za hrvatsko ime i promicatelj hrvatske gastronomije. Osim što je ekspert za dalmatinsku kuhinju nije mu mrska ni pura s lučnicom. Družeći se s Hercegovcima i Bosancima u Australiji upoznao je tradicijsku kulturu hrvatskog podneblja u BIH koju danas popularizira u toj zemlji.

Valchich je dio one iseljeničke zajednice koja domovinu ne vidi samo u RH i koji zna da se hrvatska domovina prostire u najmanje dvije države. Jednako diše za Hrvatsku kao i za BIH.

Na naše pitanje hoće li šutjeti u Saboru kazao je: Ne dolazim da bi šutio.

Ivo Dominković Bizi – Orašje, Posavina. Prvi je zapovjednik legendarne Samostalne protuoklopne  satnije 106-e  brigade HVO-a Orašje. Osnivač je i prvi zapovjednik legendarne elitne postrojbe Vojska babe Mare, koja je u Posavini bila poznata još kao Lovci na tenkove.

Do početka rata u BiH je ratovao na području RH a početkom rata se vratio u svoj kraj braniti svoj narod i dom. Iz rata je izašao sa činom pukovnika i nakon završetka borbi se zaputio trbuhom za kruhom u Njemačku (na bauštelu da prehrani obitelj).

Nakon godina rada u tuđini i nakon što se materijalno situirao, prošle godine vraća se u svoju Posavinu i  evo ponovo kreće u borbu protiv nadmoćnijeg neprijatelja, ovaj puta bez puške u ruci.

 

Oženjen je i otac dvoje djece. Poznaje  ga cijela  Posavina kao i hrvatsko iseljeništvo u okolici Stuttgarta.

 

 

Riječi jednog suborca:

Veliki ratnik, čist kao suza,častan čovjek. Imao je muda do zemlje i srce veće od Velebita. Taj čovjek je hodajući spomenik.

 

Na naše pitanje hoće li šutjeti u Saboru kao što su to činili drugi kazao je: U ratu sam ratovao puškom, a riječ je danas moje oružje.

Ovo su dakle naši kandidati.

Ovo su ljudi koje će podržati nezavisna hrvatska scena u BIH i Iseljeništvu.

HERA je još jučer najavila i podržala ovu listu.

Pozivamo sve Vas da ih i i Vi podržite.  Zatomimo privremeno sitne razlike i previranja. Jer ovom listom branimo dostojanstvo hrvatskog čovjeka u BIH i Iseljeništvu koje netko ponovno želi prefarbati jednoumnom stranačkom bojom jedne partije. Ovom listom ustajemo! I ujedno testiramo moć novih medija kao i volontersku snagu hrvatskog društva u BIH i Iseljeništvu.

Svi koji se žele uključiti i pomoći na bilo koji način  su dobrodošli!

Stay in touch!

Sinn Fein! Mi sami!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.