Optuženima u predmetu ”Ivan Kraljević i drugi” oduzete putne isprave – Jabuka.tv

Optuženima u predmetu ”Ivan Kraljević i drugi” oduzete putne isprave

Sud Bosne i Hercegovine proteklog mjeseca je djelomično prihvatio prijedlog Tužilteljstva BiH za određivanje mjera zabrane optuženima u predmetu “Ivan Kraljević i drugi”, priopćeno je danas iz tog suda.

Ivanu Kraljeviću, Mati Jelčiću, Slavku Skenderu, Stojanu Odaku, Vici Bebeku, Vinku Radišiću i Draganu Milošu zabranjeno je da putuju i privremeno im se oduzimaju putne isprave te zabranjuje izdavanje novih. Nije im dopušteno ni da koriste osobnu kartu za prelazak državne granice.

Obavezni su se jednom tjedno javljati državnom tijelu.

Zabranjeno im je također da se međusobno sastaju, kontaktiraju te posredno ili neposredno povezuju, kao i da kontaktiraju sa svjedocima.

U slučaju da prekrše izrečene mjere, može im biti određen pritvor.

Ivan Kraljević, Mate Jelčić, Slavko Skender, Stojan Odak, Nedjeljko Matić i Vice Bebek optuženi su za zločine protiv čovječnosti i zločin protiv ratnih zarobljenika, dok se Vinko Radišić i Dragan Miloš terete za zločin protiv ratnih zarobljenika.

(Fena)


4 komentara

  • Sud BiH je obični muslimanski kadijski servis. Prdnem u njihovu pravdu koje nema. Zašto ne hapse prave zločince kao Orić, Halilović, Mlaćo, Silajdžić, Dudaković, Ganić…?

  • Sud ne radi po istim principima,srbima i hrvatima se sudi za ratne zločine protiv čovječnosti gdje je kazna zapriječena do 45 god.a bošnjacima za ratne zločine nad civolima i ratnim zarobljenicima gdje je maksimalna kazna 15 god.Au opisu djela potpuno ista i radnje koje se stavljaju optuženim i osuđenim na teret. Najnoviji slučaj Nihada Bojađžića i ostali.Bojađžić je dobio za djelo zločina nad zarobljenicima 12 god. a za djelo zločina nad civil.stanovništvom čini mi se 11 god. Da bi ta kazna bila objedinjena u jedinstvenu i maksimalnu

  • Iznad se mislilo kako hrvat Maka Radić i ostali i Nihad Bojađžić i ostali nisu suđeni po istom članku zakona,gdje jedan predviđa maksimalnu kaznu do 15 god.drugi do 45 god. Naravno ovaj povoljniji zakon se primjenjuje bošnjacima a ovaj strožiji Srbima i hrvatima. Mislim i očito je da pred sudovima u BiH-ni nismo isti. A kroz ovakve presude se ispisuje i povijest. Naše političare,pravnike i povjesničare to ne sekira do izbora. Sramota,zakon za sve mora biti isti svaka žrtva je žrtva i zaslužuje istu kaznu.

  • Za naše hrvatske branitelje ne brine nitko da je to tako svjedoče tri mandata ministra pravde Federacije gje su bili hrvati i to HDZ-ci i ništa nisu poradili da se zakon popravi i da hrvat.branitelji imaju jednaka prava pred Sudovima kao i bošnjaci odnosno pripadnici Armije BiH-ne. Posjetiću to su bili min.Bareša Čolak,Feliks Vidović i sada je to Gosp.Jozinović. Nemožemo reći muslimani nam pakuju a imamo vodeće ljude u min.Pravde. T

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.