Optuženima iz afere ”Respiratori” zabranjen kontakt i prilaz svjedocima

Sud BiH djelomično je uvažio žalbu Tužiteljstva BiH kojom je traženo da se odredi pritvor osumnjičenima u aferi “Respiratori”, premijeru Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku tvrtke “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću te su određene mjere zabrane.

Sud je zabranio bilo kakav kontakt optuženih Novalića, Solaka i Hodžića, a zabranjen je i prilazak svjedocima u postupku na manje od 50 metara.

Novalić će prije svake sjednice Vlade FBiH morati obavijestiti Tužiteljstvo da će biti na manje od 50 metara od svjedoka s kojima ne smije komunicirati.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da se, bez obzira na nastalu situaciju, nastavlja intenzivna istraga u ovom predmetu.

Tužiteljstvo BiH je predsjedniku Suda BiH uputilo pismo u kojem ga je informiralo da ono nema zakonom propisanu nadležnost da izvršava nadzor nad izrečenim mjerama, niti da vrši kontrolu nadzora i provodivost mjera, što je u nadležnosti Suda i policijskih tijela.

Novalić, Solak i Hodžić su osumnjičeni u aferi Respiratori, koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH vrijednosti 10,5 milijuna KM, prenijela je Srna.

SIPA i Tužiteljstvo izuzeli dokumentaciju iz mostarskih bolnica

Sebija Izetbegović: Zašto samo Novalić, zašto samo Bošnjaci?

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ne seri te vise. Covjek optuzen za teski kriminal a vodi i kontrolira Vladu Federacije. Pa to nema ni u tunguziji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.