Oprah Winfrey samo jednom rečenicom otkrila tajnu uspjeha – Jabuka.tv

Oprah Winfrey samo jednom rečenicom otkrila tajnu uspjeha

Kad Oprah Winfrey, koja je od zaista skromnih početaka i djetinjstva u siromaštvu došla do toga da postane jedna od najgledanijih voditeljica i multimilijarderka, kaže “u tome je tajna mog uspjeha”, možda vrijedi obratiti pažnju na njene riječi.

Tajna je, kaže Oprah, u “moći služenja”.

No ona ne govori da uspjeh dolazi iz toga da se služi drugima, već podsjeća na svoju karijeru i voditeljske dane kad je, tvrdi, u emisiji htjela ugostiti samo one ljude za koje je i sama smatrala da imaju što za reći.

Zato Oprah citira autora Garyja Zukava koji govori kako morate biti svjesni u čemu ste dobri i što biste trebali raditi – i tome “služiti”. Ukratko, govori o samootkrivanju, prenosi 24sata.hr.

Evo njenih savjeta kako da radite ono što volite.

1. Uvijek vjerujte u razlog

Vjerujte u razlog koji stoji za svega što radite. Jer, da biste bili uspješni, morate vjerovati da radite nešto smisleno.

2. Prigrlite svoju jedinstvenost

Pronađite svoje talente i dajte sve od sebe da služite svojim ciljevima. Ne biste trebali raditi svoj posao nepromišljeno, trebali biste aktivno koristiti svoje darove.

3. Prvenstveno njegujte – sami sebe

Ako sebe stavite na posljednje mjesto i “izgorite”, ni drugima neće preostati ništa od vas, pa zato prvenstveno pazite na sebe i njegujte sami sebe, poručila je Oprah za Insider.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.