Opljačkali pljačkaša: Mladić ukrao 130.000 kn, njegovi poznanici odlučili novac prisvojiti sebi

Pravu kriminalnu operaciju osmislili su ovih dana u Zagrebu 19-godišnjak i njegova dva maloljetna prijatelja, no slučaj je ipak završio na policiji.

Trojac je, naime, znao da je njihov 18-godišnji poznanik “pun para”. Policija ne navodi kako je točno došao do njih, no priopćili su da ih je “protupravno stekao”. Stoga su se tinejdžeri dogovorili da će od 18-godišnjaka ukrasti taj novac i međusobno ga razdijeliti. Nešto prije ponoći došli su do njegove kućne adrese gdje im je vrata otvorila 18-godišnjakova majka, piše Jutarnji list.

Majka im dala 100 kuna da “pomognu” njenom sinu

Po besprijekorno utanačenom planu, tinejdžeri su uvjerili gospođu da je njezin sin ukrao veliku količinu novca, no da mu oni mogu pomoći da ga bez kazne vrati. Ne posumnjavši u dobrohotne namjere “prijatelja” svoga sina, gospođa im je čak i odlučila pomoći u tom naumu, pa im je dala 100 kuna za taksi da ga traže po gradu.

Nedugo nakon toga 18-godišnjak se vratio kući, ali i jedan od razbojnika, maloljetnik, te mu počeo prijetiti da se novac mora vratiti. U strahu, 18-godišnjak mu je predao čak 130 tisuća kuna za koje se zasad ne zna odakle mu. Trojac je podijelio “plijen”, a veći dio odmah su potrošili: tako je 19-godišnjak kupio osobni automobil, a maloljetnici su si kupili skupocjene mobitele, priopćila je zagrebačka policija.

Starijeg pljačkaša priveli su, dok se za maloljetnicima još uvijek intenzivno traga, kažu u policiji.

Inače, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom otkriveno je i da je on 4. siječnja u trgovačkom centru u Novom Zagrebu, zajedno s maloljetnim pomagačem, prišao jednom maloljetniku u namjeri da ga opljačka. Maloljetni pomagač fizički je nasrnuo na žrtvu i počeo mu prijetiti tražeći novac. Prestravljeni maloljetnik iz novčanika je izvadio 100 kuna i predao ih napadaču koji je novac podijelio s 19-godišnjim organizatorom “akcije”.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.