Open City se vraća u Mostar – 16 dana glazbe i kulture

Open City Mostar je festival Europske unije koji se po drugi put održava u Mostaru u suradnji s Gradom Mostarom.

Festival otvara javne prostore za kulturu, umjetnost, kulturnu participaciju i promociju vrijednosti Europske unije.

Uključuje raznolike izvođače i besplatnu programsku ponudu koja obuhvata koncerte, nastupe lokalnih izvođača, suradnju s postojećim kulturnim institucijama i festivalima u Mostaru, radionice za djecu, te konferencije, nudeći sadržaj za publiku svih godina i interesa.

Open City Mostar 2022 trajat će 16 dana i predstavit će više od 40 izvođača. Otvaranje festivala najavljeno je u srijedu, 20.07.2022. godine nastupom Akademskog odjela Mostar Rock School i popularnog regionalnog benda SARS.

Najfrekventnija lokacija za održavanje događaja je Hamam Stage, ispred muzeja Hamam u Starom Gradu, a održavat će se i na lokacijama: K19 (OKC Abrašević), Klub 27 (Muzički Centar Pavarotti), platou ispred Hrvatskog Doma Hercega Stjepana Kosače, staroj gradskoj tržnici – Tepi, igralištu Gimnazije Mostar kao i na festivalima Mostar Summer Fest i Mostar Blues & Rock Festival koji otvaraju vrata za prvu noć svojih festivala potpuno besplatno za sve posjetitelje i tako postaju dio ideje Open City.

Realizatori festivala su Mostar Rock School i Klub 27.

Sviramo svaki dan na ovim lokacijama, najmanje jedan, a nekada i dva koncerta, za sve one nezasitne dobre glazbe i druženja. Polovicom festivala, 28. i 29.07. izlazimo na igralište Gimnazije Mostar sa središnjim koncertima kojima namjeravamo spojiti publiku sa svih spomenutih lokacija i na središnjem mjestu, uz Zoster, Mostar Sevdah Reunion, Nenu Belana i Fiumense, te Bolero slaviti sve ono što nas povezuje, spaja i odgaja, priopćeno je iz Mostar Rock School.

U realizaciju festivala uključeni su i lokalni festivali, nevladine i kulturne organizacije, samostalni umjetnici i individualci.

Surađujemo s Mostar Summer Fest-om, Mostar Blues & Rock Festivalom, Street Arts Festivalom, H.D. Herceg Stjepan Kosača, Muzičkim Centrom Pavarotti, OKC Abrašević, studiom Bonk, festivalom FromHerzWithLove, te mnogim individualcima i grupama koji kreiraju i bave se kulturom i umjetnošću u našem gradu. Između ostalih slušamo – Elemental, Aklea Neon & Sound Doulas, Ajs Nigrutin, 30 Zona, Letu Štuke i mnoge druge, kažu iz Mostar Rock School.

Tijekom festivala bit će organizirane i dječje radionice, te konferencija o eurointegracijama i putu BiH ka Europskoj uniji.

Svi događaji u programu su besplatni za sve posjetitelje.

Program festivala možete pratiti na:

Facebook
Instagram
WEB

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.