Općina Čitluk poziva na dostavljanje ideja za razvoj turizma i poljoprivrede

Općina Čitluk je, u sklopu procesa izrade općinske Strategije razvoja, organizirala sastanke fokus grupa. Održani su sastanci dvije fokus grupe o temama “Turizam i poljoprivreda” i “Potpora radu socijalno ugroženih skupina”.

Sastanku fokus grupe za turizam i poljoprivredu nazočili su predstavnici poduzetnika, vinogradara i vinara, turističkih djelatnika i predstavnici Općine Čitluk, dok su na fokus grupi “Potpora u radu socijalno ugroženih kategorija” sudjelovali predstavnici Općine Čitluk, Centra za socijalni rad Čitluk, Udruge Susret, Dom za stare i iznemogle “Ivana Pavao II”, Majčinog sela Međugorje, Mama Brotnja, Udruge za pomoć i rehabilitaciju trudnica “Majka Krispina – Međugorje” i Humanitarne udruge “Fra Didak Buntić”, piše poslovni-global.ba.

Sudionici su dali pregled stanja u svome radnom okruženju, predstavili probleme s kojim se suočavaju, kao i moguća rješenja za navedene probleme.

Moguća rješenja za navedene probleme poduzetnici, turistički djelatnici, predstavnici prisutnih organizacija i udruga će pretočiti u projektne ideje koje će izrađivačima strategije pomoći u izradi integrirane strategije razvoja općine Čitluk, a pripremljene projektne ideje trebale bi pridonijeti i poboljšanju uvjeta u različitim segmentima društva na koje se odnose.

Strategiju razvoja za vremensko razdoblje od 2018.-2027. godine Općina Čitluk izrađuje uz potporu ILDP projekta koji je zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a i ista će biti finalizirana do kraja kolovoza 2018. godine.

Općina Čitluk poziva sve zainteresirane građane i udruge da dostave prijedloge projektnih ideja koje mogu doprinijeti ostvarenju postavljenih ciljeva.

Zainteresirani trebaju popuniti OBRAZAC PROJEKTNE IDEJE, te ga dostaviti na e-mail adresu: [email protected], najkasnije do četvrtka, 29. ožujka, obavijestili su iz Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.