Općina Čitluk odredila iznose za svako novorođeno dijete u 2024. godini

Općina Čitluk donijela je Odluku o jednokratnoj naknadi za novorođeno dijete u 2024. godini kojom su utvrđeni uvjeti, način ostvarivanja i novčani iznos naknade koja će se dodjeljivati roditeljima u 2024. godini.

Tako će za svako novorođeno dijete obiteljima pripasti novčana naknada u iznosu od 200 KM, za drugo novorođeno dijete u obitelji 300 KM, za treće novorođeno dijete u obitelji 500 KM, za četvrto 700 KM, a za peto ili više djece u obitelji 1.200 KM.

Zahtjev za ostvarivanje naknade podnosi jedan od roditelja ili samohrani roditelj novorođenog djeteta u roku od šest mjeseci od dana rođenja djeteta putem protokola Općine Čitluk na adresu Općinske službe za društvene djelatnosti, opću upravu i branitelje, a jednokratne naknade isplaćivat će se iz Proračuna Općine Čitluk, stoji na službenoj stranici navedene općine.

Evo koliko je isplaćeno novca obiteljima s troje i više djece u ŽZH

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

6 komentara

  • Zašto se stalno na slikama i reklamama promovira obitelj s dvoje djece???
    Čak i udruga U ime obitelj na svom znaku ima roditelje i dvoje djece!
    Obitelji s dvoje djece vode u propast hrvatskog naroda

  • Svaka čast al djete treba da živi nakon rođenja šta s tim?Gdje je potpora i kasnije,mislim tko će rađat djecu on će i bez tih par stoja rađati.Naravno ako Bog da a ostalo je šuplja priča.

  • Trebam pojašnjenje,ja sam iz Širokog Brijega,ako odem prema Hamzićima ,ispod Buhova,napravim dijete hoću li ispuniti uvjete za nadoplatak

  • Ovo je čisto prosipanje prašine u oči ništa više ima mnogi stvari što ovo društvo treba uraditi da bi bio veći natalitet ovo već smrdi na predizborne pamflete smiješno jadno i žalosno što je napisao jedan komentar ovdje ko je mislio rađati roditi će i bez njihovi 200 maraka potpore

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.