Opće izbore u listopadu građani BiH će platiti 8,5 milijuna KM – Jabuka.tv

Opće izbore u listopadu građani BiH će platiti 8,5 milijuna KM

Iako službena kampanja u Bosni i Hercegovini nije počela, neslužbena odavno traje i već se bilježe nepravilnosti, poput organiziranja javnih događaja koje plaćaju političke stranke, poručuju iz Koalicije “Pod lupom”.

S druge strane, održavanje općih izbora plaćaju građani. Čak osam i pol milijuna maraka će listopadski izbori koštati građane BiH, podaci su Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, piše Večernji list BiH.

Na naknade članovima i zamjenicima biračkih odbora planirano je najviše novca, čak 4,7 milijuna KM. Potom 1,2 milijuna za tiskanje i pakiranje biračkih listića.

Tu su i vreće za glasačke listiće, a za njih će biti izdvojeno čak 125.000 KM. Skupo će stajati usluge dostave glasačkih paketa za one koji glasaju poštom, 650.000 KM.

Međutim, građane treba i motivirati da iziđu na izbore, a i to sve treba platiti.

Upravo završavamo obradu natječaja za snimanje spotova kako glasovati, motivirajućih spotova, to je oko 20.000 KM. Detalje ćemo znati nakon što se završe izbori, ističe Maksida Pirić, glasnogovornica SIP-a BiH.

Jedan izborni ciklus u BiH građane košta gotovo 30 milijuna KM zbog velikih troškova stalne izborne administracije, uključujući godišnje proračune SIP-a. Pretpostavlja se kako su realni troškovi još veći.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.