Opasnost od odrona na cestama Jablanica – Mostar – Doljani i Stolac – Neum

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro su vlažni ili mokri kolnici. U višim predjelima kolnik je mjestimično zasniježen.

Apelira se na vozače da na svim cestovnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na  cesti.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolnik, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se skreće pozornost na ceste: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Apelira se na vozače da vožnju prilagode uvjetima na cesti i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno za sve kategorije vozila.

Aktualni su radovi na sanaciji klizišta na dionici autoceste A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Promet se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tijekom dana na tim prijelazima povremeno prometuje usporeno. Na ostalim graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.