Opasne tablete za mršavljenje dostupne u BiH

Tablete za mršavljenje od kojih je nedavno preminula žena u Velikoj Britaniji dostupne su i građanima BiH. Na brojnim internetskim stranicama mogu se kupiti proizvodi koji sadrže opasni DNP. Zbog rasprostranjenosti ovog opasnog proizvoda reagirao je i Interpol proglasivši svjetsku uzbunu.

”Interpol je proglasio svjetsku uzbunu zbog 2,4-dinitrofenola (DNP), nedopuštene i potencijalno smrtonosne tvari koja se koristi kao dijetetski proizvod i za povećanje mišićne mase”, priopćila je međunarodna organizacija za policijsku suradnju. Ona je izdala ”narančasto upozorenje” zbog tog proizvoda koje treba alarmirati policiju, javne ustanove i međunarodne organizacije nakon “smrti žene u Velikoj Britaniji i jer se jedan Francuz teško razbolio nakon konzumiranja tog proizvoda”.

DNP, koji se najčešće prodaje u obliku žutog praha i kapsula, nalazi se i u obliku kreme. Rizici povezani s njegovim korištenjem povećani su zbog njegove ilegalne proizvodnje, navodi Interpol. Zanimljivo je naglasiti i da DNP ulazi u sastav nekih eksploziva.

Iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH navode kako za sada nemaju informaciju jesu li ove tablete prisutne i na našem tržištu. ”ALMBiH je zadužen za očuvanje zdravlja ljudi osiguravanjem kvalitetnih, učinkovitih i sigurnih lijekova i medicinskih sredstava. Dijetetska sredstva nisu u našoj nadležnosti te stoga ne raspolažemo informacijama o njihovu prisustvu na tržištu”, navode iz Agencije za lijekove i medicinsku opremu.

Međutim, upozoravaju kako ovo nije prvi put da se proizvodi za mršavljenje povlače s tržišta BiH. ”Prije nekoliko godina na našem tržištu našao se biljni preparat za mršavljenje koji je se prodavao kao dijetetski proizvod, a sadržavao je lijek za mršavljenje u određenoj dozi. Uzimanjem uzoraka ovog preparata u maloprodaji i njegovom analizom u kontrolnom laboratoriju ove agencije ustanovljeno je da preparat sadržava lijek za mršavljenje, što nije dopušteno, i došlo je do njegova povlačenja s tržišta Bosne i Hercegovine”, naglasili su iz agencije.

Dodaju i kako ne mogu govoriti o sigurnosti pripravaka za mršavljenje koji se prodaju u ljekarnama jer ti proizvodi nisu u nadležnosti ove agencije.

(www.jabuka.tv)17 komentara

 • KAKO SE ZOVU TABLETE ?????? X preparata za mršavljenje ima za kupit u apotekama, pa napišite koje su to smrtonosne, imaju li naziv ?????

  • Zasto ne odgovorite na pitanje da li su Bioxyn smrtonosne tablete, od 09.02.2019. ljekovi koji nemaju oznaku 2-D kod nisu prihvatljivi ni sigurni za upotrebu, posebno ako su kupljeni putem interneta. Ja sam te tablete narucila prije tog datuma i bas danas su mi najavili dostavu, što da učinim? da li pošiljku vratit? bi lo bi lijepo od Vas da bez obzira na zaradu odgovorite klijentima koji su naručili taj proizvod. ***, nemojte da se nesto lose dogodi korištenjem Vašeg proizvoda. Hvala srdačan pozdrav!!!!!

 • Nije u redu da u komentarima možemo pročitati ime tableta, ovako alarmantnog teksta.
  Gospodjo odkud Vam informacija da se radi baš o Bioxyn tabletama?!? Koliko mogu pročitati one sadrže: šafran, đumbir, kaktus, kofein, magnezij, B6, B12, C, Cink, i još nekoliko vitamina. Dakle, zašto su po život opasne?

  • Postovana gospodjo, odgovaram Vam na Vas komentar. Prije 8 dana sam saznala za ove probleme u svezi korištenjem ovih tableta. Netko me kontaktirao??? pojma nemam tko, cak nije ni govorio dobro hrvatski, nista iz tog kontakta nisam razumjela, samo danas poslije 15 dana, dobila sam paket, jos nisam stigla vidjet što je u njemu, ma svakako tko god ima neka svježa iskustva neka se javi, srdačan pozdrav svima!!!!!!!!!!

   • Da, upravo tako gospođo, javila mi se osoba koja ne govori skoro nikako hrvatski, bio je petak, ja sam vozila i nisam mogla nastavit razgovor, obećao mi je da će se javit u ponedjeljak sa uputama o korištenju tableta. Dakle vise se ta osoba nije javila, danas sam pruzela pošiljku i ne znam sad što s njom, smijem li je koristit ili ne. Od tog razgovora prošlo je sad 15 dana, nisam se ni nadala da će pošiljka uopće doć, mislim da se čekalo da se smiri negativan utjecaj propagande, odnosno zakonske regulative. Molim Vas da svatko tko ima informacije o ovom ili bilo kojem sličnom proizvodu, svakako upozna zainteresirane, zahvaljujem, pozdrav!!!

 • Poštovani svi koji čitate ili Vam je potrebna pomoć oko mršavljenja, dokazat ću <vam je da je ovo velika markentinška LAŽ, ne nasjedajte, "gospodin Radić " pojavljuje se samo kad prvi put kliknete na oglas – reklamu, poslije više nista ne saznajete o njemu, o proizvodu, načini upotrebe, čisti lopovluk, kad ste preuzeli proizvod, ništa više ne znate, a nemate koga ni pitati, do slijedećeg novog "popularnog naziva za novi proizvod", sramim se što sam nasjela na još jednu lošu priču, nemojte i Vi, organizirajte zdravu prehranu, krećite se i vjerujte u sebe, rezultat će doć ne baš za "28 dana", ali strpljen- spašen, pozdrav svima, vjerujte mi i pomozite sami sebi!!!!!!!!!!!!

  • Svaki novi klik, novi je proizvod, gospodin Radić je “nepoznata osoba” koja se na sve ove komentare ne oglašava, zar nam svima to nije dovoljno. Svi proizvodi koji počinju sa BIOX, služe za mršavljenje, za poboljšanje sluha itd. postoji li način da ih zaustavimo???? da, ako se udružimo,naše tegobe oni dobro koriste i uzimaju naivcima novac na brzinu, a više za njih ne cujemo, samo mi možemo izać na osmrtnicama………….pozdrav svim naivcima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.